Gordijnen zijn een must met de huidige gasprijzen

Niet iedereen heeft het, maar gordijnen in je huis zijn eigenlijk onmisbaar. Je hebt ze in verschillende soorten, kleuren en maten. Van jaloezieën en vouwgordijnen tot aan shutters en overgordijnen. Het staat niet alleen mooi en sfeervol, gordijnen zijn een must met de huidige gasprijzen. 

Sfeermakers in huis

Gordijnen isoleren je huis perfect en zorgen gelijk voor warmte en gezelligheid. Ze stylen je huis helemaal af zonder dat je een ingrijpende verandering moet doen. Ogen je muren nog wat kaal en heb je grote raampartijen, dan kunnen gordijnen echt een groot verschil maken. Het zijn de sfeermakers in huis en geven je direct een warm gevoel. 

Huis isoleren met gordijnen 

Het ophangen van gordijnen zorgt niet alleen voor meer sfeer in je woning, maar zorgt ook voor een betere isolatie. Gordijnen houden namelijk de kou, die van buiten tegen de ramen komt, tegen. Zo blijft het binnen lekker aangenaam op temperatuur en hoef je de verwarming niet hoger te zetten, maar kun je hem gerust een graadje lager zetten. Zo bespaar je gelijk op je energierekening en dit is wel zo fijn met die hoge gasprijzen van tegenwoordig. 

Tip: Let er wel op dat je gordijnen niet voor de radiatoren hangen. De warmte blijft daar anders precies tussen hangen, waardoor je harder moet stoken om de ruimte warm te krijgen. In dat geval zijn vouwgordijnen een betere optie. Deze hangen alleen voor het raam en niet voor je verwarming. Ook voor een kinderkamer is dit een goede oplossing.

Dikke of gevoerde gordijnstof

Zeker in hoge holle ruimtes kan er sneller kou en soms ook echo ontstaan. Dit kun je gemakkelijk oplossen door te kiezen voor dikke of gevoerde gordijnstoffen, zoals bijvoorbeeld vilten gordijnstoffen met dubbele plooien. Vilt bestaat namelijk voor 80% uit wol en wol beschikt in de winter/bij kou over verwarmende eigenschappen en in de zomer werkt wol juist verkoelend. Redenen genoeg dus om voor (vilten) gordijnen in je huis te kiezen. 

Ideaal voor de slaap- en kinderkamer

Gordijnen kunnen door het hele huis worden opgehangen, dus ook boven in de slaapkamer(s). Je kunt met verduisterende gordijnen een lichte ruimte lekker donker en warm maken. Ideaal om (verduisterende) kindergordijnen op de slaapkamer te hangen, want dan slapen de kids misschien wel langer uit. 😉 Maar gordijnen zijn niet alleen handig om de ruimte donkerder en warmer te maken, (verduisterende) gordijnen houden in de zomer juist de warmte, dat door zonlicht naar binnen wil, tegen. Zo houd je de ruimte lekker donker en heerlijk koel. 

Wil jij er ook lekker warmpjes bij zitten?

Je huis kan in de winter tot wel 40% van zijn warmte verliezen. Dit wil je voorkomen, zeker met die hoge gasprijzen van tegenwoordig. Open overdag in de winter de gordijnen, zodat de zon het huis in kan schijnen en het huis verwarmd wordt. Sluit de gordijnen zodra de zon onder gaat, zodat de warmte in huis behouden blijft. Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden om gordijnen aan te schaffen? Of om je huidige gordijnen te veranderen? Het assortiment van Okika heeft diverse gordijnen, vouwgordijnen en gordijnstoffen in het assortiment die een warme en isolerende werking hebben. Zo houd je je huis goed op temperatuur en zit je er zelf ook lekker warmpjes bij. 

>>> Meer duurzame tips lezen?

In samenwerking met Okika.

Goede gordijnen zijn een must met de huidige gasprijzen

3 reacties op “Gordijnen zijn een must met de huidige gasprijzen”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: