Tips om je haar te beschermen en verzorgen in de zomer 

Nu de warme temperaturen zich steeds vaker laten zien, krijgen we de zomer weer in onze bol. Heerlijk! Kunnen we eindelijk weer een dagje genieten aan het strand of lekker liggen bij het zwembad. We nemen meestal de zonnebril en zonnebrandcrème mee in onze tas om onze ogen en huid te beschermen. Maar laten we vooral ook onze haren niet vergeten. Die kunnen namelijk ook wel wat extra bescherming gebruiken in de zomer. Check deze tips om je haar te beschermen en verzorgen in de zomer en geniet!! 

Geef je haar de juiste verzorging 

Uiteraard is de basis de juiste aandacht en verzorging van je haar. Zorg dat je je haren twee keer per dag uitkamt of borstelt. In de ochtend wanneer je wakker wordt en wanneer je naar bed gaat. Zo voorkom je klitten en houd je je haren glanzend en gezond. Naast borstelen of kammen is het belangrijk om de juiste verzorging te geven aan je haar, zoals met een shampoo, conditioner, af en toe een masker en de juiste producten om je haren te stylen. Kies producten die passen bij jouw haartype en kies bijvoorbeeld de L’Oréal Professionnel serie. Deze serie heeft een uitgebreid assortiment voor ieder haartype. 

 

Verzorg je haar van binnenuit 

Niet alleen de juiste verzorging van buitenaf is belangrijk, ook van binnenuit kun je zorgen voor een gezonde haardos. Daarom is het belangrijk om voldoende water te drinken om ervoor te zorgen dat afvalstoffen gemakkelijk kunnen worden afgevoerd en je organen zo goed mogelijk kunnen functioneren. Daarnaast speelt een gezond voedingspatroon ook een grote rol. Vitamine C en B zijn een belangrijk onderdeel voor gezonde en glanzende haren. Maar ook zink, vitamine D en E zijn onmisbaar voor een gezonde groei van je haren. Eet daarom zo gezond en gevarieerd mogelijk om de juiste vitamines en mineralen binnen te krijgen. 

Tips wanneer je gaat zwemmen

Neem je lekker een duik in het zwembad of in de zee, dan zijn de onderstaande tips handig om toe te passen. Hiermee geef je je haar extra aandacht en voorkom je uitdroging van je haar. 

  • Maak je haren nat (onder de douche) voordat je gaat zwemmen in het zwembad of in de zee. Doordat je haren al nat zijn, nemen ze minder snel vocht, chloor en zout op. 
  • Breng gelijk onder de douche een beetje conditioner aan in je haar. Dit sluit de haarschubben waardoor ze minder chloor en zout opnemen. 
  • Breng je haren omhoog in een knot, maak een vlecht of draag een pet of hoed. 
  • Spoel je haren na iedere zwembeurt af om chloor en zout uit je haren te krijgen. Blijft het zitten, dan kan het chloor en zout ervoor zorgen dat je haar extra uitdroogt in de zon. 
  • Was aan het einde van de dag je haren met shampoo en verzorg je haren met een conditioner of masker. De L’Oréal Série Expert bevat producten die perfect op elkaar en elk haartype zijn afgestemd voor een optimale reiniging en verzorging. 
  • Heb je droog en pluizig haar en wordt dit na het zwemmen nog extra versterkt? Dan is de L’Oréal SE Liss Unlimited serie een aanrader om je droge lokken te verzorgen! 

Mijn ervaring

Zoals jullie weten houd ik van een eerlijk oordeel, dus ik heb de L’Oréal SE Liss Unlimited serie uit kunnen en mogen proberen. Ik vind het een heerlijke serie, zeker voor de zomer wanneer mijn haar wat droger aanvoelt na het zwemmen. Ik gebruik het haarmasker eens per week als extra booster en de dry oil is heerlijk om je droge punten voor en na het zonnen mee te verwennen. De dry oil hoef je niet uit te spoelen, dus ideaal om mee te nemen in je tas naar het zwembad en naar het strand. Het ruikt bovendien erg lekker! 

Extra bescherming tegen zon, chloor en zeewater

Dit kun je gemakkelijk doen door een hoed of pet te dragen. Vind je dit niet prettig zitten, dan kun je er ook voor kiezen om je haren te beschermen met een speciale haarspray met UV-filter. Je sprayt je haren in voordat je naar buiten gaat en in de zon gaat zitten of liggen. De spray legt een beschermende laag over je haren om uitdroging door zon, chloor en zeewater te voorkomen. Daarnaast kun je als extra oppepper na een dagje zon je haren verwennen met een heerlijk haarmasker. Hiermee verzorg je je haren, voorkom je uitdroging en krijgen ze weer een gezonde glans. 

Heb jij nog ultieme tips die we zijn vergeten, laat het ons weten! 

>>> 10 Keer de beste tips en tricks voor gezond en glanzend haar 

>>> Summerproof beauty tips voor huid en haar

Tips om je haar te beschermen en verzorgen in de zomer 

 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: