10 Keer de beste tips en tricks voor gezond en glanzend haar 

10keer-tips-tricks-gezond-glanzend-haar

Wist je dat je gemiddeld 120.000 haren op je hoofd hebt? Dit verschilt uiteraard per persoon en per haarkleur. Maar al die haren hebben wel de juiste verzorging en aandacht nodig. Ons haar is heilig, toch? Net als onze huid reinigen en verwennen we ook graag ons haar. Naast goede haarproducten speelt voeding een belangrijke rol! Glanzend haar komt namelijk ook van binnenuit. Met de volgende tips gaat jouw doffe haar weer glanzen en jouw stralende haar nóg meer stralen! 10 Keer de beste tips en tricks voor gezond en glanzend haar.

10-keer-gezond-glanzend-haar-puurvangeluk

10 Tips en tricks

  1. Gebruik een natuurlijke shampoo en conditioner. Het beste is zonder parabenen, dat maakt het haar het meest grondig schoon zonder het haar te beschadigen.
  2. Breng een serum of olie aan in de punten op handdoek droog haar. Dit voorkomt droge en gespleten haarpunten.
  3. Eet veel ijzer, omega 3-vetzuren, proteïne, vitamine A, B en C. Ijzer zit voornamelijk in groene groenten, omega 3-verzuren in vis (lust je geen vis dan zijn er ook supplementen met omega-3 verkrijgbaar), proteïne zit o.a. in kip en eieren, vitamine A, B en C zit in veel gezonde voedingsproducten zoals wortelen, fruitsoorten en paprika. 
  4. Gebruik zo nu en dan een haarmaskertje, net als je huid verlangt je haar soms ook naar iets extra’s. Met een haarmasker op zijn tijd verzorg en verwen je jouw haar.
  5. Kammen klinkt misschien cliché maar het is echt waar. Door goed je haren te kamen blijft het gezonder en glanzender. Er zit wel een addertje onder het gras, je moet je haar niet kammen wanneer het nat is. Dan is het haar namelijk niet elastisch en knapt het sneller kapot.
  6. Nadat je je haren gewassen hebt even spoelen met koud water, brrr.. Maar het helpt! Haarschubben gaan open staan door warm water waardoor shampoo en conditioner goed worden opgenomen in het haar. Koud water sluit de haarschubben weer af, waardoor het meer straalt en beter beschermd is.
  7. Appelazijn is ook een goede tip. Appelazijn? Jep, ook dat is een geheim recept voor gezond en glanzend haar. Je kunt de conditioner vervangen voor appelazijn. Mix twee eetlepels appelazijn met twee eetlepels water en een paar druppels essentiële olie. Masseer het in, laat even inwerken en spoel het daarna met koud water uit.
  8. Water drinken, dat is eigenlijk ‘’the key’’ tot alles! Het liefst 2 liter per dag. Het geeft je huid en je haar een boost.
  9. Slapen op een zijden of satijnen kussensloop is ook een must, door de gladde stof schuurt je haar niet of nauwelijks op het kussen.
  10. Niet te vaak je haren wassen, hoe moeilijk dat ook is! Het beste is om het haar maar 2 keer per week te wassen. Probeer het maar eens. Je krijgt veel meer volume en glans in je haar.
gezond-haar-glanzend-haar-10tips-puurvangeluk

Natuurlijke haarverzorgingsproducten voor gezond en glanzend haar

Wij mochten de complete set van L’Oreal Source Essentielle van Haarspullen uittesten. Superleuk natuurlijk! Ik ben wel erg selectief als het gaat om producten testen, maar deze mooie productlijn kon ik niet weerstaan. Deze complete lijn sprak mij ten eerste aan vanwege de prachtige uitstraling van de producten. Daarnaast is het een lijn die bestaat uit een uitgebreid assortiment haarverzorgingsproducten op natuurlijke basis.

De shampoo reinigt op een milde en natuurlijke wijze zonder je haar te verzwaren en de Daily Detangling Cream maakt je haar lekker zacht en doorkambaar. Het haarmasker hoef je maar 1x per week te gebruiken en geeft je haar een boost en zorgt voor extra bescherming en verzorging. Ik gebruik de olie dagelijks om te voorkomen dat mijn haarpunten droog worden. Bovendien staan deze producten ook nog eens super stylish in je badkamer. Ik ben fan van deze producten! Echt een puur geniet- en verwenmoment voor gezond en glanzend haar.

Wil je nog meer Beauty inspiratie <<<

gezond-haar-glanzend-haar-10tips-puurvangeluk
10 Keer de beste tips en tricks voor gezond en glanzend haar.

 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d