5 Handige tips voor de eerste schooldag van je kind

Gaat je kindje voor het eerst naar school? De eerste schooldag is ontzettend spannend! En laten we eerlijk zijn, voor zowel ouder als kind. Zat je kind al op school en is de zomervakantie voorbij? Tijd voor een klas hoger! Daar gaat je kleine, maar ondertussen al grote kind, mét rugzak op naar school. Ook die eerste schooldag blijft spannend. En hoe zorg je er nu voor dat je kind zich goed kan voorbereiden aan zijn of haar eerste schooldag? Met de volgende 5 handige tips voor de eerste schooldag van je kind komt het helemaal goed!

Tip 1. Shop een hippe schooltas

Back to school! Een schooltas is dan ook essentieel. De (gepersonaliseerde) schooltassen van Kraam-cadeau zijn superhip, daar kun je mee voor de dag komen op school. De schooltassen met naam zijn niet alleen hip, maar ook heel praktisch. Zo is de schooltas van jouw kindje altijd gemakkelijk terug te vinden tussen alle andere tassen op school of de kinderopvang. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, kleuren en merken. Je kunt online op de webshop een naam toevoegen met de ontwerptool en dan wordt de naam op de rugzak geborduurd. Leuke cadeautip!

 

Tip 2. Nieuwe schoolspullen maken de dag

Een nieuwe pen om mee te schrijven, schriftjes en een gave etui. Nieuwe schoolspullen maken de eerste schooldag nóg leuker! En wat dacht je van een leuke nieuwe broodtrommel en beker? Een beetje extra motivatie is natuurlijk nooit verkeerd. Wacht niet te lang met nieuwe schoolspullen kopen, je kunt hier niet vroeg genoeg mee beginnen. 

Tip 3. Las een aantal wendagen in

De laatste vakantiedagen maximaal uitslapen klinkt aantrekkelijk, maar het is beter om het ritme van school al eerder in te zetten. Waarom? Omdat het dan de eerste schooldag allemaal een stuk makkelijker en gemoedelijker gaat. Je kind kan dan vast wennen aan eerder slapen, vroeg opstaan en geen tijd hebben voor getreuzel. Vooral dat laatste. 😉 Niet alleen voor de kids beter, maar ook voor jou als ouder een verademing. Laat je kind ook alvast een paar ochtenden of middagen wennen op school voordat het echte werk (hele dagen school) begint.

 

Tip 4. Communicatie is de key

Kinderen hebben duidelijkheid nodig, communiceren is daarom erg belangrijk. Vertel je kind wat hij of zij kan verwachten, maar doe dit niet te ver van tevoren. Je kind kan zich dan misschien onnodig zorgen gaan maken. Weet je zelf ook niet goed wat je kind kan verwachten? Overleg dit dan met de school of opvang. Zo kun je de juiste informatie overbrengen en kan je kind zich erop voorbereiden. Maak het niet spannender dan het al is en blijf neutraal! 

Tip 5. Een goede voorbereiding is het halve werk (mini-checklist)

Bereid je de dag vóór de eerste schooldag al goed voor. Hieronder vind je een mini-checklist om te zorgen dat de ochtend voor jou en je kind relaxed begint! 

  • Doe boodschappen voor de lunchbox en neem een lekker tussendoortje mee.
  • Maak de lunchbox en beker drinken voor zover mogelijk al klaar.
  • Stop alle schoolspullen vast in de schooltas, zo kun je niets vergeten. 
  • Leg een setje kleding klaar en stop eventueel alvast een setje extra kleding in de tas.
  • Maak indien nodig de tas voor gym klaar en zet deze naast de schooltas.
  • Zet twee wekkers, te laat komen op de eerste schooldag is een no-go. 
  • Vergeet de lunchbox en beker niet verder klaar te maken en in de tas te stoppen.
  • Dubbelcheck of alles in de schooltas zit en gaan met die banaan!

Wat vond jij van onze 5 handige tips voor de eerste schooldag van je kind?

>>> 4 Back to School musthaves

>>> 6 Tips om veilig op de fiets naar school te gaan

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d