Tips om het nieuwe jaar rustiger tegemoet te gaan

De decembermaand is bijna voorbij en is vaak één en al hectiek. Sinterklaas en surprises, tussendoor verjaardagen, want die gaan in december ook gewoon door, kerstcadeautjes shoppen, drie kerstdagen (vr)eten bij families en schoonfamilies. Zucht! En dan is het januari en val je – totaal overprikkeld – in een gat. Het is echt heel gezellig deze periode, maar ook zó vermoeiend. Met de volgende tips om het nieuwe jaar rustiger tegemoet te gaan, ga je meer genieten.  

Easy going

Niet druk, druk, druk. Wat we eigenlijk altijd zijn, tenminste dat zeggen we vaak. Maar rust, rust, rust! Pak je rust voordat het nieuwe jaar begint. Een goed begin is het halve werk! Bedenk voor jezelf wat jou rust geeft. Een goed boek lezen, een mooie puzzel maken of een lekkere wandeling maken tussen de drukte door. Dit kun je uiteraard het hele jaar doorvoeren, want dit geeft je echt de nodige rust. Take it easy! Wat vandaag niet lukt, dat komt morgen wel, want dat maakt je veel productiever en gelukkiger. 

Nee is nee

‘Nee’ is ook een antwoord. Geen tijd of gewoon simpelweg even geen zin? Dat mag en dat moet je ook bespreekbaar kunnen maken. Liever dit jaar oud en nieuw niet bij jou thuis vieren? Nee! Geen zin om af te spreken? Nee! Niets moet, alles mag, want als je jezelf of als een ander jou dingen gaat opleggen, wordt het een verplichting. En verplichtingen, daar houden we niet van. Al komen we er soms niet onderuit. Maar we doen dingen omdat we het leuk vinden, anders niet. En soms gewoon nee, want dat brengt ook rust! 

>>> 5 Tips voor meer lichamelijke en geestelijke balans 

Geniet van ieder (fijn) moment

Laat de boel soms even lekker de boel en geniet van het moment. Geniet van de mensen om je heen en de gezelligheid. Rommel in de keuken? Een telefoon die roodgloeiend staat? Een drukke agenda en week op werk in het vooruitzicht? So what! Of het nu kerst, oud en nieuw of een ander fijn moment is, geniet van dat moment en laat de rest even wachten. Dat kan best! 

To do lijstjes zijn de key

Maak een to do lijst voor de drukke dagen, want zo weet je zeker dat je niets vergeet en alles op tijd op orde hebt. We zetten vast wat voorbeelden voor de drukke dagen voor je op een rijtje, dit kun je zelf natuurlijk aanvullen of veranderen in je eigen lijstje:

Cadeautjes, inpakpapier en versiering kopen voor een verjaardag.

Pak alvast de cadeautjes leuk en gezellig in.

Bekijk recepten en bepaal de gerechten (indien je zelf gaat kokerellen).

✔ Pak eens vaker de fiets en ga de boodschappen halen bij lokale ondernemers of boeren. 

Maak zodra je de gerechten weet, eventuele menukaarten voor je gasten. 

Maak een dag voor het etentje de gerechten al klaar (indien dit mogelijk is).

Koop plastic servies en bestek, er zijn heel veel leuke soorten. Dit scheelt afwassen en opruimen na het etentje. 😉

Last but not least, geniet van gezellige dagen met je geliefden. 

Met deze tips om het nieuwe jaar rustiger tegemoet te gaan, wordt het nieuwe jaar een feestje. Namens Puur van Geluk wensen wij iedereen alvast een gelukkig en gezond nieuwjaar!

Tips om het nieuwe jaar rustiger tegemoet te gaan

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: