4 Meditatie retraites in Nederland en buitenland

Ben jij ook zo goed in je dagen vol plannen? Wij wel, een momentje van ontspanning en zelfreflectie is dan ook zeldzaam. Werken, het huishouden, als het lukt (meestal niet) sporten, verjaardagen, een sportwedstrijd van de kids, koffieleuten met vriendinnen and so on. Alle ballen hooghouden, een fulltime baan op zich. Op zondag loop je weer over en heb je spijt – maar je moet door – want een nieuwe week breekt weer aan. On repeat! Maar wat gebeurt er als je gewoon eens op de pauzeknop drukt, tijd voor jezelf, door middel van een retraite. Een retraite helpt je om even uit je dagelijks leven (lees soms sleur 😉 ) te stappen, uit de trein die maar doorraast zonder tussenstops. Zonder al te veel afleidingen, zoals een roodgloeiende telefoon, afspraken en verplichtingen. Er zijn heel veel instituten in Nederland en buitenland die meditatie retraites in Nederland aanbieden. Wij hebben 4 meditatie retraites in Nederland en buitenland voor je verzameld. Op naar ontspanning! 

Yoga retraite op Ibiza

Een retraite met een uitzicht waar je u te zegt, dat wil toch iedereen? Wij in ieder geval wel! Deze life-changing retraite van Gewoon Yoga is de perfecte mix van yoga, wellness en persoonlijke aandacht. En dát op een magische locatie, in jawel – Ibiza! Oh ja, er is ook een chef-kok aanwezig die de lekkerste gerechten voor je klaarmaakt. Echt een feestje dus. Dat wordt een reisje boeken naar Ibiza! Echt geen straf …

Vipassana retraite in Nederland

Vipassana betekent ‘inzicht’ of ‘de dingen zien zoals ze echt zijn’. Het is geen geloof, filosofie, religie of vlucht (hoe je het ook wilt noemen) van de werkelijkheid. Meditatie Instituut Nederland organiseert diverse Vipassana retraites in Nederland. Deze retraites worden gegeven op verschillende locaties zoals Retraitecentrum Meeuwenveen te Havelte, Klooster de Weyst in Handel en Helios in Heerde. Het programma bestaat meestal uit zitmeditatie en loopmeditatie, eventueel aangevuld met Mindful Movements/Yoga. De retraite wordt afgesloten met meditatie en mantra’s zingen. Expressie met stem na lange stilte kan veel losmaken. Enige ervaring met Vipassana meditatie is voor deze retraites wel vereist. 

Dag retraite met meditatie en yoga

Ben jij fan van meditatie en yoga? We got you! De dag retraite met meditatie en yoga in de YogaYou yogastudio te Zwolle is een aanrader. De yoga tijdens deze dag is gericht op ontspanning en herstel door middel van houdingen en oefeningen. De vipassana-meditatie is gericht op het ontwikkelen van verdiepend inzicht. Verdiepend inzicht in de werking en mechanismen van het brein waardoor je invloed hebt op het verminderen van stress. De Yin/Restorative houdingen brengen je in een diepe rust. Geef je volledig over, zodat zowel je lichaam als je brein kan herstellen. Voor deze retraite is ervaring geen vereiste. Er zijn begeleiders aanwezig en voor een heerlijke vega lunch wordt gezorgd. Say no more!

Vipassana retraites in India of Thailand

Wil je op retraite en naar de roots van het boeddhisme? Dan zijn India en Thailand populaire bestemmingen voor Vipassana retraites. Er zijn nog wel meer boeddhistische landen zoals Myanmar, maar omdat daar zoveel onrust is dit geen populair land om naartoe te gaan. India en Thailand hebben verschillende kloosters en tempels waar je ook een vipassana retraite kunt volgen. Een tip is van tevoren een leraar uit te zoeken die je aanspreekt en vervolgens kijken waar deze precies zit en of je als buitenlander ook mee kunt doen in een retraite.

Leren mediteren voordat je op retraite gaat

Heb je nog niet zoveel ervaring met meditatie? Dan is het wellicht verstandig om eerst een meditatie cursus te volgen. Er zijn veel plekken waar je meditatiecursussen kunt doen. Zoek bijvoorbeeld bij jou in de buurt, of zoek eens naar online meditatiecursussen. Het is dan verstandig om de meditatietechniek te leren voor de retraite die je wilt doen. Dus als je een Vipassana retraite wilt volgen, dat je ook een cursus zoekt waar je Vipassana meditatie leert. Het voordeel van stilte meditatie is dat je het altijd zelf kunt toepassen, op ieder moment, zonder dat je er een app voor nodig hebt.

>>> 7 Tips naar meer geluk en minder angst en stress 

4x Meditatie retraites in Nederland en buitenland

 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d