Simpele tips voor het inpakken van verhuisdozen

Ga je binnenkort verhuizen of verander je van kamer? Dan wil je natuurlijk wel dat al je spulletjes heel overkomen. Dat wordt inpakken! Een tijdrovende en vervelende klus, maar je ontkomt er helaas niet aan. Als je slim te werk gaat, loopt alles op rolletjes. Hoe je het beste kunt inpakken? Dat gaan we je vertellen met de volgende simpele tips voor het inpakken van verhuisdozen. Inpakken was nog nooit zo easy!

Spullen uitzoeken voordat je gaat inpakken

Wat mij betreft de belangrijkste stap voordat je gaat inpakken. Zoek alle spullen zorgvuldig uit. Heb je het nog nodig, gebruik je het nog of kan het weg voor een tweede leven? Soms heb je spullen meerdere keren in je handen en doe je er vervolgens niets mee. Dan is het tijd om afscheid te nemen van de spullen. Geef ze aan iemand die het goed kan gebruiken of breng ze naar de kringloopwinkel. Wil je liever een extra zakcentje verdienen, wat best welkom is wanneer je gaat verhuizen, verkoop je spullen dan op Marktplaats of een andere verkoopsite.

Pak de verhuisdozen per kamer in

Om goed overzicht te houden, kun je het beste de verhuisdozen per kamer inpakken. Zo heb je alles uit de ruimte bij elkaar en kun je het gemakkelijk weer terug vinden. Vergeet niet de kartonnen dozen te labelen. En dan niet alleen maar met de desbetreffende kamer, maar ook met wat er allemaal in zit. Soms zoek je je een ongeluk naar dat ene fotoalbum of dat beddengoed dat je net nodig hebt. Het zat toch in die ene doos?

 

Breekbare spullen zorgvuldig inpakken

Pak breekbare spullen zo zorgvuldig mogelijk in. Ze kunnen snel kapot gaan bij het verslepen en vervoeren van de verhuisdozen. Heb je nog veel oude kranten of folders liggen? Gooi ze niet weg, maar gebruik ze om loze ruimte die overblijft in de dozen op te vullen. Zo kunnen spullen niet onnodig heen en weer of kapot gaan in de doos. Heb je breekbare keukenspullen die je wilt inpakken, maar heb je geen kranten of folders meer? Wikkel ze in handdoeken en theedoeken voor extra bescherming.

Pak belangrijke spullen apart in

Er zijn altijd spullen die belangrijk zijn en je misschien al eerder nodig hebt dan andere ingepakte spullen. Zorg dat deze spullen in een aparte doos zitten en je bij de hand hebt wanneer je ze nodig hebt. Pak ook een doos met spullen in voor de eerste dag en nacht. Dan hoef je niet onnodig alle dozen uit te pluizen en houd je nog een beetje energie over voor de volgende dag.

Aanvullende tips:

  • Nummer de dozen met plakkertjes en zet in een schriftje wat er allemaal in zit. Zo kun je de verhuisdozen daarna weer verkopen of hergebruiken.
  • Gebruik verschillende kleuren tape om te merken wat waar in zit.
  • Zorg dat schroefjes en gebruiksaanwijzingen van kasten en andere meubels/ apparaten in een plastic zakje aan het desbetreffende meubelstuk worden bevestigd, voordat ze de doos in gaan. Zo heb je alles bij elkaar.
  • Sluit alle flesjes met vloeistof met plastic folie. Hiermee voorkom je lekken op andere producten.
  • Koop een trolley om de dozen te verplaatsen. Zo hoef je niet zwaar te tillen.
  • Zet alle verhuisdozen op pallets en laat ze vervoeren door een verhuisbedrijf. Zij kunnen ze heel gemakkelijk en snel voor je verplaatsen. Van de pallets kun je weer een hele toffe zithoek creëren. Voor binnen en buiten.

 

Pak de dozen niet te zwaar in

Je hebt vaak de neiging om de dozen zo vol mogelijk in te pakken, zodat alles mee kan. Maar probeer de dozen juist niet te vol in te pakken. Ze moeten tenslotte ook nog getild en verplaatst worden. Het zou jammer zijn als je door je rug gaat als er nog heel veel uitgepakt moet worden. Probeer het gewicht te verdelen, je kunt beter een paar keer extra lopen, dan dat je je rug bezeert.

>>> Zorg dat je eerst gaat ontspullen voordat je de dozen gaat inpakken.

>>> Tips om gemakkelijk orde en structuur te krijgen in je leven.

Pallets kun je perfect hergebruiken voor het maken van een toffe zithoek.

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d