Ontspullen en opgeruimd het nieuwe jaar tegemoet maakt gelukkiger

Nog even en we sluiten het jaar 2021 af. En wat voor een jaar! Met de kerstvakantie voor ons en met alle winkelsluitingen die er zijn en de gecancelde uitjes, hebben we voldoende tijd om eens te beginnen aan die vervelende klus: opruimen en ontspullen. Want bij een nieuw jaar horen ook goede voornemens, zoals een flinke schoonmaak in je huis! Wil je het nieuwe jaar fris en opgeruimd beginnen, maar geen idee hoe? We geven je handige tips voor het opruimen. Want ontspullen en opgeruimd het nieuwe jaar tegemoet maakt gelukkiger!

Maak een (opruim)plan 

Heb je geen plan, dan wordt het meestal een rommelzooitje. Letterlijk en figuurlijk. Maak vooraf een plan van aanpak. Zorg dat je per ruimte aan de slag gaat en niet op tien plekken tegelijk bezig bent, al wil je overal wel tegelijk beginnen als je eenmaal de stap gezet hebt. Herken je dat? Maar probeer toch overzicht te houden, want zo blijft het opruimen leuk, ehhh … ik bedoel overzichtelijk! Want als je overal aan het trekken bent, word je daar over het algemeen niet echt blijer van. Schrijf een plan van aanpak of maak een lijstje welke kasten, kamers en ruimtes je wilt aanpakken en streep het per punt af. Dat werkt een stuk fijner en relaxter. Enne… maak het jezelf niet te moeilijk en pak elke dag een kastje of ruimte aan. 

 

Ontspullen geeft rust 

Eens in de zoveel tijd flink ontspullen maakt je gelukkiger. Want je hebt helemaal niet veel nodig om gelukkig te zijn. Al die spullen geven juist veel onrust en je bent nog veel plek kwijt ook. Denk goed na of al die spullen die je hebt staan, ook daadwerkelijk gebruikt worden. Heb je ze bij iedere opruimbeurt weer in de handen? Heb je al lange tijd niets met de spullen gedaan? Of wist je niet eens meer dat je het had? Dan is het tijd om afscheid te nemen en kun je ze beter maar opruimen, verkopen of weggeven. Less is more! 

 

Sorteren kun je leren

Ga je de boel even lekker aanpakken deze vakantie, neem dan gelijk een aantal kartonnen dozen mee naar de plek waar je gaat opruimen. Zo kun je gelijk alle spullen sorteren en in dozen verpakken. Schrijf op de dozen wat erin zit, zodat je gemakkelijk kunt bepalen waar het naartoe moet. Je kunt ook per categorie ontspullen door bijvoorbeeld te beginnen met kleding. Ga door alle kledingkasten heen en doe in dozen wat je niet meer gebruikt. Ga vervolgens verder naar de afdeling keukenspullen, speelgoed en boeken in huis. Zo heb je alle dozen goed op categorie gesorteerd en is het makkelijker om weg te brengen. 

 

Weg ermee! 

Moeten er spullen worden afgevoerd, doe dit dan ook gelijk. Dan staat het niet op een andere plek te verstoffen, maar is het gelijk uit je systeem. Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd. Zijn er spullen die met een aanhangwagen afgevoerd moeten worden, dek de lading dan goed af en verstevig het met spanbanden om te voorkomen dat het van de aanhangwagen valt. Denk ook eens aan mensen in je omgeving die heel hard spullen nodig hebben, breng het naar de kringloopwinkel in je omgeving of zet het op Marktplaats of op de weggeefhoek op Facebook. Zo maak je iemand anders blij en weet je dat jouw mooie spullen een tweede leven krijgen.

Ontspullen en opgeruimd het nieuwe jaar tegemoet maakt gelukkiger, het is echt waar! Heb je nog gouden tips, laat het ons weten! 

Lees ook >>> 7 Tips om gemakkelijk orde en structuur in je leven te krijgen

Eén reactie op “Ontspullen en opgeruimd het nieuwe jaar tegemoet maakt gelukkiger”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: