5 Tips om je telefoongebruik te minderen

telefoongebruik-tips-minderen-telefoonverslaafd-puurvangeluk

Ik ben aan het werk. Het is een drukke dag, ik heb een flinke to-do list en mijn concentratie is niet al te best vandaag. Hoe kan ik mijn doelen halen vandaag? Mijn telefoon trilt. Meteen worden mijn ogen naar het apparaatje getrokken. Even kijken? Misschien is het mijn vriend wel. Dan mag ik toch best even reageren? Ik duw mezelf weer richting mijn laptopscherm. Nee, geen telefoon nu. Na vijf minuten geef ik het op en voordat ik het weet zit ik alweer een uur over Facebook heen te scrollen. De verleiding is te groot. Herkenbaar en ben je ook telefoonverslaafd? 5 Tips om je telefoongebruik te minderen. 

1. Go Cold Turkey

Cold Turkey gaan is super intens, maar wel het meest effectief. Met Cold Turkey wordt bedoeld dat je in één keer helemaal stopt met iets. Helemaal stoppen met het gebruik van een mobieltje? Oké, dat is misschien niet zo handig. Maar op momenten dat je je moet concentreren en geen telefoontjes verwacht, kun je je telefoon prima even op vliegtuigstand zetten. Niemand die je kan storen! Wat ook werkt is om te stoppen met het krijgen van push-notificaties. Zet je telefoon standaard op stil en stel in dat apps jou geen meldingen meer kunnen sturen. Wat een rust!

tips-minderen-telefoongebruik-puurvangeluk

2. Leg je telefoon zo ver mogelijk weg van je werkplek

Voordat je het weet heb je dat ding weer in je handen. Je liep even vast en in plaats van een oplossing te zoeken, nam je gebruik van de vertraging door op je telefoon te kijken. Waardoor je nu nóg meer vertraging hebt. Leg je telefoon gewoon zo ver mogelijk weg van je werkplek. Zo voorkom je dat je je telefoon gedachteloos pakt, maar pak je hem pas als het écht nodig is.

5-tips-minderen-telefoongebruik-puurvangeluk

3. Geef jezelf vaste tijdstippen waarop  je wél en niét op je telefoon mag

Stop met elke vrije minuut te besteden op je telefoon. Het helpt om vaste tijden in te stellen wanneer je op je telefoon mag zitten. Stel bijvoorbeeld dat je niet voor tien uur ’s ochtends en na tien uur ‘s avonds op je mobiel mag kijken. Als je moet bellen is dat natuurlijk anders, maar gebruik de telefoon dan alleen voor wat noodzakelijk is. Zo heb je ’s ochtends en ’s avonds veel meer rust. 

4. Zorg dat je je telefoon zo min mogelijk nodig hebt

Hoe kun je je telefoon minder gebruiken? Door te zorgen dat je ‘m minder nodig hebt! Zet alle belangrijke dingen in de notities op je laptop of in een notitieboek in plaats van in je telefoon. Zorg ook dat je bij je agenda kan op je laptop als je een digitale agenda hebt. Of gebruik een offline planner of agenda. Verwijder de Facebook-app. En nee, verbind je laptop nu niet met web-Whatsapp. 😉 

tips-telefoongebruik-minderen-puurvangeluk

5. Stop met powerbanks en extra opladen

Maar powerbanks zijn toch super handig? Ja, inderdaad. Maar als jij een normale dag hebt en geen gekke dingen doet, waarom zou je je telefoon dan twee keer moeten opladen? Door maar met één batterij te doen de hele dag, heb je een onverbiddelijke restrictie op je telefoongebruik. Je hebt honderd procent en daar moet je het mee doen. Zo ga je vanzelf minder nutteloze dingen op je telefoon doen en gebruik je ‘m alleen waarvoor je ‘m echt nodig hebt!

Telefoonverslaafd? 5 Tips om je telefoongebruik te minderen. Welke tip vind jij het handigst en van welke had jij nog nooit gehoord? Ik ga zelf vooral met tip drie aan de slag. Ik wil niet meer wakker worden met mijn telefoon in mijn handen.

Meer inspiratie >>> 

telefoongebruik-5-tips-verminderen-puurvangeluk
Telefoonverslaafd? 5 Tips om je telefoongebruik te minderen.

 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: