9 Simpele tips om je tuin zomerproof te maken

tuin-zomerproof-maken-tips-puurvangeluk.web_.jpg

De zomer is in aantocht en het mooie weer is aangebroken en dit betekent dat we weer massaal in de tuin bezig zijn. Laat die groene handen en vingers maar wapperen en haal de tuinmeubelen en tuinaccessoires weer tevoorschijn. Het is tijd om je tuin zomerproof te maken! Lees de volgende 9 simpele tips om je tuin zomerproof te maken, zodat je weer heerlijk buiten kunt genieten in je tuin. 

1. Opruimen: Een goed begin is het halve werk. Begin met het opruimen van de tuin. Zorg dat alle bladeren, takken en ander afval in je tuin wordt opgeruimd. Maak de borders schoon, spuit de tegels af en verwijder onkruid. Door alles eerst eens goed onder handen te nemen en op te ruimen, kun je gemakkelijker zien wat er nog nodig is om de tuin zomerproof te maken.

2. Snoeien: Bij het opruimen hoort ook snoeien van bomen, planten en struiken. Check alle bomen, planten en struiken op overmatige groei of dood hout en snoei ze. Hiermee bevorder je de gezonde groei en bloei van de bomen, planten en struiken gedurende de zomer. En het ziet er gelijk netjes uit. 

tips-tuin-zomerproof-maken-puurvangeluk.web

3. Gras maaien: Net als snoeien is gras maaien ook een waardevolle tip om de groei optimaal en gezond te houden. Verwijder ook eventueel aanwezig onkruid uit het gras. Extra tip: voor de meeste grassoorten wordt een maaihoogte van ongeveer 3-5 centimeter aanbevolen.

4. Bloemen en planten: De tuin maak je snel gezellig door kleur toe te voegen. Kies voor bloemen en planten die goed tegen de warmte en zonlicht kunnen. Zet hier en daar een paar bloembakken in groepjes bij elkaar, zodat het een gezellig hoekje wordt.

5. Bemesten: Bloemen en planten doen het extra goed wanneer ze goed verzorgd en bemest worden. Hiermee geef je ze een gezonde boost om te groeien. Het is niet alleen de aanschaf van bloemen en planten, ook het onderhoud is van belang voor een tuin die zomerproof is. Gebruik een geschikte meststof voor de specifieke bloemen en planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste toepassing.

6. Overige tuinonderhoud: Het onderhouden van een tuin is superleuk om te doen, vooral wanneer je het netjes kunt bijhouden. Zorg dat tuinhekken, poorten en andere tuindeuren worden gecontroleerd en indien nodig gerepareerd. Controleer ook buitenverlichting, bloembakken, potten, regentonnen, accessoires en tuinmeubelen.

>>> Tips voor een onderhoudsvrije tuin

7. Bewatering: Zeker tijdens de warme zomerdagen is het van belang dat planten en bloemen voldoende water krijgen. Zorg wel dat je ze water geeft in de ochtend of avond. Hiermee voorkom je dat water snel verdampt en bloemen en planten verbranden, wanneer er water op de bladeren en bloemen ligt.

tips-tuin-zomerproof-maken-1-puurvangeluk.web

8. Gezellig terras/zithoek: Maak je terras of zithoek zomerproof door de tegels of steigers schoon te maken en eventueel te voorzien van nieuwe tuinmeubelen en/of accessoires. Een schaduwrijk plekje creëren met parasols of pergola’s is aan te bevelen wanneer het goudgele geluk weer warm aan de horizon brandt. 

9. Buitenkeuken 

Mag het ietsje meer zijn, wil je genieten van meer luxe in je tuin en ben je gek op koken? Dan is een buitenkeuken absoluut een aanrader! Zo kun je elke dag lekker in je tuin kokkerellen voor de buurtjes, je vrienden en familie. Haal binnen naar buiten, zodat het buitenleven nog relaxter wordt!

Zodra je tuin zomerklaar is, is het tijd om ervan te genieten! Het voordeel van een mooie zomerproof tuin is dat je er ook graag mag zijn. Heerlijk om samen met kinderen, vrienden en familie de mooiste herinneringen te maken. 

>>> Tuin groener en gezelliger maken? Lees en laat je inspireren!

tips-tuin-zomerproof-idee-puurvangeluk.web

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: