Zo maak je je tuin een stuk groener en gezelliger

Een groene tuin is goed voor het milieu, maar dat niet alleen! Meer groen in je tuin ziet er ook een stuk gezelliger en knusser uit. En dan bedoelen we geen groene tegels of groene houten schutting, dat mag natuurlijk wel, maar we bedoelen een groene tuin creëren door groene beplanting te plaatsen. Maar wat als je een onderhoudsvrije tuin wilt? Zelfs dan kun je gemakkelijk en zonder al te veel onderhoud een groene tuin maken. Met de volgende tips gaat het je zeker lukken. Zo maak je je tuin een stuk groener en gezelliger!

Vervang tegels door gras

Zeker als je veel tegels in je tuin hebt liggen, is het raadzaam om deze of een aantal tegels te vervangen door gras. Met het leggen van een grasmatje heb je gelijk een lekker groen kleurtje in je tuin en het is ideaal voor kids om op te spelen. Wist je dat het in de zomer minder warm is in je tuin met gras? Gras blijft namelijk altijd koel, dit in tegenstelling tot tegels. Die kunnen behoorlijk warm worden en dat is bijvoorbeeld niet heel prettig om overheen te lopen met blote voeten. Met het leggen van gras of kunstgras is je tuin binnen no-time lekker groen en gezellig! Wil je wel tegels behouden in je tuin, dan kun je er ook voor kiezen om een pad van tegels tussen het gras te leggen. Zorgt gelijk voor een speels effect.

Schutting of haag

Wanneer je van plan bent om je schutting aan te pakken tussen de buren en je tuin, kun je er voor kiezen om een groene schutting te creëren. Doe dit door bijvoorbeeld een haag te planten of een raamwerk te plaatsen waar je groene planten of bloemen tegenaan laat groeien. Klimop (Hedera) planten zijn het hele jaar door lekker groen, groeien snel en vullen daardoor een schutting snel op. Maar let wel op, klimop planten gaan woekeren, dus ze hebben wel goede en regelmatige verzorging nodig om te voorkomen dat ze alle kanten op groeien.

groene-schutting-groene-tuin-puurvangeluk-web

Verrijdbare bloembakken

Wil je regelmatig switchen van gezellige hoekjes in je tuin? Dan zijn verrijdbare bloembakken ideaal! Zet ze lekker vol met groene en bloeiende planten, dat vrolijkt de boel zo lekker op. Je kunt de bloembakken regelmatig ergens anders neerzetten of een hoekje afschermen waar je lekker wilt zonnen. Kies voor hoge bloembakken voor een goede werkhoogte, dat is gemakkelijker met het onderhouden van de bloemen en planten, dan hoef je niet zo te bukken. 😉

Plant een boom

Altijd een goed idee! Plant een mooie boom in je tuin en je creëert gelijk een mooie blikvanger in het zicht. Kies bijvoorbeeld voor een perenboom, appelboom of krentenboom. Deze zijn lekker groen en als je ze goed verzorgt, dan groeit er nog lekkers aan ook. Bovendien staat het zo gezellig als er appels en peren aan de boom groeien. Het is ook superleuk om een eigen pluktuintje te maken met mooie bloemen, planten, groenten en fruit.

groene-tuin-tips-groeneboom-puurvangeluk.web

Groen maakt gelukkig

Dus dat is precies de reden waarom we dit artikel willen delen. Bovendien is een groene tuin ook bevorderlijk voor je gezondheid. Je wordt er namelijk minder gestrest van en al die bloemen, vogels en vlinders maken je instant blij. Of je nu een grote tuin, een kleine tuin of een balkon hebt, elke extra meter groen zorgt voor een gelukkige jij. Dus hop hop, ga lekker aan de slag en maak een groene oase in je tuin.

>>> 7 Redenen om een eigen moestuin te beginnen 

>>> Geniet meer van je tuin met deze 4 simpele tips 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d