5 Voordelen van groen kunstgras in je tuin

kunstgras-tips-puurvangeluk.web

Lijkt het gras bij de buren altijd groener? Dat zou ook zo maar eens kunnen! Want misschien hebben ze wel kunstgras in de tuin liggen. Twijfel je over echt gras en kunstgras? We zetten 5 voordelen op een rijtje van groen kunstgras in je tuin, zodat jouw tuin net zo groen is als bij de buren en je niet langer meer hoeft te twijfelen. 

Voordeel 1: Altijd een groen gazonnetje

Het hele jaar door een heerlijk fris en groen gazonnetje, dat wil toch iedereen? Gelukkig kan dit gewoon, want kunstgras in je tuin is het hele jaar door groen. Kunstgras is in verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar, dus je kunt het gras misschien nog wel een tikkeltje groener krijgen dan de buren. 😉

Voordeel 2: Geen onkruid wieden 

Ook al ben je misschien een echte tuinliefhebber en tuinier je graag, onkruid wieden is meestal geen favoriete bezigheid. Voordeel van kunstgras: dat hoeft dus ook niet meer. Dankzij het worteldoek onder het kunstgras, komt er geen onkruid meer naar boven. Je hebt dus naast dat je altijd een groen gazonnetje hebt, ook een heel mooi groen gazonnetje waar je niets aan hoeft te doen. Het kan bovendien tegen alle weersinvloeden die je maar bedenken kunt, want het is ijzersterk. 

Voordeel 3: Kunstgras is ideaal voor kinderen

Misschien wel één van de belangrijkste redenen om voor kunstgras te kiezen. Het is namelijk kidsproof. Het gras is altijd groen en kinderen kunnen er heerlijk op spelen, zonder dat ze vieze grasplekken in kleding krijgen. Daarnaast kun je op kunstgras gerust een klimtoestel, zwembad, trampoline of ander speeltoestel plaatsen, zonder dat het gras lichte of zanderige/kale plekken vertoont. Zorg alleen wel voor een goede kantopsluiting om ervoor te zorgen dat het niet gaat verzakken. 

Voordeel 4: Je bespaart kosten 

Nog een bijkomend voordeel is dat je het gras niet hoeft te maaien en sproeien. Kunstgras is onderhoudsvrij, waardoor je meer tijd overhoudt om lekker in de tuin te zitten en te genieten. Zeker tijdens warme dagen moet je echt gras regelmatig sproeien en maaien, dus de aanschaf van kunstgras bespaart je ook nog eens energiekosten en liters water.

Voordeel 5: Duurzaam materiaal 

Kunstgras is tegenwoordig steeds beter van kwaliteit. Er wordt gewerkt met duurzaam en milieuvriendelijk materiaal, zodat je er jaren plezier aan kunt beleven. Kunstgras is wel iets duurder in aanschaf dan echt gras, maar je bent voor een hele lange periode klaar en hebt er geen onderhoud en andere kosten aan. Tegenwoordig is kunstgras niet meer van echt gras te onderscheiden en dat is precies de reden waarom veel mensen steeds vaker kiezen voor kunstgras. Twijfel jij nu nog? Vraag kunstgrasadvies op maat en laat je inspireren.  

>>> Geef je tuin sfeer met energiezuinige en duurzame verlichting 

>>> 7 Tips voor een gezellig tuinfeest 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d