5 Tips om langer van een boeket rozen te genieten

Rozen staan symbool voor liefde, moed, vreugde, verdriet, reinheid en volmaaktheid. All you need is roses! Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat jouw rozen langer blijven stralen? Wij hebben handige tips voor je verzameld, 5 tips om langer van een boeket rozen te genieten. 

Tip 1: Versheid van rozen 

Om te voorkomen dat jouw rozen een korte levensduur hebben, is het van belang dat je verse rozen koopt. De versheid van de rozen bij aankoop bepalen de levensduur op de vaas. Koop je rozen bij Surprose, dan koop je gegarandeerd verse rozen, rechtstreeks van de kweker, die, mits je ze goed verzorgd, ruim twee weken op de vaas staan. Bij Surprose kun je er dus gegarandeerd vanuit gaan dat ze vers zijn.

 

Tip 2: Zuurstof vermijden

Zorg ervoor dat je de rozen schuin afsnijdt met een scherp mes en bij voorkeur in een laagje koud water. Zo kan er geen zuurstof bij de schuin afgeknipte stengels komen. Zet ze na het afsnijden direct in een vaas met een laagje koud water. Als de afgesneden stengels van de rozen te lang in contact staan met de lucht, kan de kop van de roos gaan hangen. Dat zou natuurlijk zonde zijn. Vergeet vooral de voeding niet toe te voegen en kies voor een glazen vaas met schoon water. 

Tip 3: Geef de rozen een oppepper

Geef de rozen om de dag zorgvuldig een scheutje vers, koud water. Doe dit in het midden van het boeket. Let op! Als er water op de kop van een roos komt, kan de knop gaan schimmelen. Vergeet ook niet om elke week water te verversen. Net als jij en ik, houdt een roos van vers en schoon water. Je kunt de rozen na een aantal dagen ook nog eens opnieuw schuin afsnijden op de manier zoals hierboven beschreven staat. 

 

Tip 4: De plek is cruciaal 

Kies de juiste plek uit voor jouw rozen. Rozen houden niet van tocht, warmte of fruit. Zet de rozen niet in een raam vol in de zon of naast een kachel of andere warmtebron. Maar ook niet naast een fruitmand, fruit produceert ethyleengas, dit bevordert de veroudering van bloemen in het algemeen. They don’t like that! 

Tip 5: Long Life rozen

Ken jij ze al? De Long Life rozen van Surprose? Dit zijn geconserveerde rozen, natuurlijk, biologisch afbreekbaar en in tegenstelling tot onbewerkte rozen blijven Long Life rozen zelfs tot jaren lang mooi. Long Life rozen hebben een steel van ca. 55 cm en hebben geen water, voeding of andere verzorging nodig. Ideaal! Je zet ze droog, in een ruimte met een lage luchtvochtigheid, in een mooie vaas en je hoeft er niets meer mee te doen. Behalve ervan genieten natuurlijk! 

Wat vond jij van onze 5 tips om langer van een boeket rozen te genieten? Heb je nog meer tips, laat ze achter in de reacties onder dit artikel. Wij zijn benieuwd!

>>> Waar let je op bij het kopen van nieuwe bloempotten?

>>> 4 Keer waarom groene planten op kantoor een must zijn

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d