6 Voordelen van kunstplanten in je interieur 

Ben je gek op groene planten in huis, maar ben je niet zo’n goede plantenverzorger of heb je gewoon geen groene vingers? Gelukkig maakt dat niet meer uit, want we hebben tegenwoordig supertoffe kunstplanten. Ze worden steeds populairder, zijn überhip enne … ze hebben zoveel voordelen! Lees en laat je inspireren met deze 6 voordelen van kunstplanten in je interieur. 

1. Geen water en onderhoud nodig

Het grote voordeel van kunstplanten, is dat ze geen water en onderhoud nodig hebben. Ideaal! Zeker wanneer je weinig tijd hebt of niet zo goed bent in het verzorgen van planten. Je hoeft bij kunstplanten alleen maar af en toe een keer stof af te nemen met een vochtige doek. That’s it! Kunstplanten blijven altijd mooi en gaan niet dood. Je hebt bovendien nooit last van bladluizen in planten en andere beestjes in huis. 

2. Altijd groen geluk in huis 

Je hoeft niet bang te zijn dat planten dor, dof of lelijk van kleur worden. Ze blijven altijd groen. En wist je dat groene planten in je omgeving je gelukkiger maken? Komt dat effe mooi uit, want dat betekent dat er altijd een flinke dosis geluk in huis is. 

Extra tip: Groene kunstplanten zijn ook ideaal in de badkamer!

3. Geen last van allergie

Ben je net als ik gezegend met een allergie, zoals hooikoorts? Dan zijn kunstplanten in je interieur ook echt ideaal! Je hebt geen last van bloeiende planten, grassen of andere allergie veroorzakende pollen. Kunstplanten zijn hypoallergeen, dus je hebt geen last van droge of brandende ogen en hoeft niet continu te hoesten en te niezen. Tenzij je een allergie hebt voor plastic en kunststoffen. 

4. Veiliger voor kleine kinderen en huisdieren 

Minstens zo belangrijk! Kunstplanten in je interieur zijn veiliger voor kleine kinderen en huisdieren die wel houden van een beetje ontdekken. Kinderen zijn gek op bloemen plukken, maar met een kunstplant gaat dat (bijna) niet lukken. Kunnen ze het ook niet in de mond of neus stoppen. 

5. Niet van echt te onderscheiden 

Tegenwoordig zijn kunstplanten niet van echte planten te onderscheiden. Ze zien er supermooi uit en zijn een blikvanger in je interieur. Je hoeft je bovendien niet druk te maken waar je kunstplanten plaatst, want je kunt zo overal in je huis neerzetten. Zelfs op hele donkere plekken waar geen zonlicht bij kan komen. Is dat saaie donkere hoekje in huis eindelijk opgevuld.

6. Kunstplanten zijn duurzaam 

Bijkomend voordeel is dat kunstplanten kopen een duurzame keuze is. Ze zijn in aanschaf misschien iets duurder dan echte planten, maar ze gaan veel langer mee, hebben geen verzorging nodig en kunnen tegen een stootje. Uiteindelijk is het veel voordeliger in je portemonnee. 

Zijn we nog voordelen vergeten te noemen? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel. Wij zijn benieuwd!

>>> 5 Tips om langer van een boeket rozen te genieten

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: