Waar let je op bij het kopen van nieuwe bloempotten?

Zijn je bloempotten aan vervanging toe of wil je gewoon een keer iets anders in je interieur? Je stijl en smaak veranderen regelmatig, dus dit kan ook zeker met bloempotten het geval zijn. En met een paar nieuwe bloempotten geef je je huis al een totaal andere look. Maar waar let je op bij het kopen van nieuwe bloempotten? Er is namelijk zoveel moois te vinden. 

Verschillende afmetingen 

Er zijn allemachtig veel soorten bloempotten verkrijgbaar met verschillende afmetingen. Het is belangrijk dat je weet waar de plant met bloempot moet komen te staan. Komt hij in de vensterbank te staan, dan zal het niet een hele zware bloempot moeten worden. Het is wel zo makkelijk als je bloempot kunt verplaatsen, wanneer je bijvoorbeeld de ramen of vensterbank wilt schoonmaken. Of misschien wil je juist een statement maken met een grote plant midden in je woonkamer als afscheiding. Daar hoort dan ook een grote bloempot bij. Wil je het zo nu en dan wel op een andere plek kunnen zetten, kies dan voor een lichte bloempot die je gemakkelijk kunt verplaatsen of zet de bloempot op een verrijdbaar plateau. Bedenk vooraf goed waar de plant met bloempot moet komen te staan en meet desnoods de ruimte even op. 

Tip > Naast het gewicht van de bloempot, moet je ook rekening houden met de plant en de potgrond die in de pot komen. Dit maakt de bloempot nog zwaarder. 

Welke kleur bloempotten kies je?

Bloempotten zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar, maar ze zijn er ook in bizar veel kleuren te vinden. Maak daar maar eens een keuze uit. Voor welke kleur kies jij, weet je dat al? Bedenk welke kleuren je in de ruimte hebt waar je de plant en bloempot wilt neerzetten. Vind je het mooi om het in dezelfde kleurstelling te houden als de rest van je interieur of mag het juist net een beetje anders zijn en eruit knallen? Het is juist tof om een statement te maken met bloempotten. Het geeft de ruimte meer kleur en sfeer.

Tip > Laat, voordat je bloempotten gaat kopen, je inspireren op Pinterest. Daar vind je mooie looks van ruimtes, kleuren en planten met mooie bloempotten. 

Materiaalkeuzes in overvloed 

Heb je eenmaal de afmeting en kleur van de bloempot in je hoofd, dan is er nog een volgende optie: materiaalkeuze. Ook die zijn er in overvloed! Van kunststof bloempotten tot stenen bloempotten en van bloempotten met een strakke afwerking tot bloempotten afgewerkt met steentjes, schelpjes en andere materialen. Ook hierbij kun je je interieur betrekken of juist een statement maken. Zorg alleen wel dat het geheel mooi op elkaar aansluit en je niet allemaal verschillende bloempotten in huis haalt. Dit geeft anders snel een rommelig effect. 

Tip > Bedenk ook of je de bloempotten binnen of buiten wilt plaatsen. Een bloempot voor buiten is gemaakt van materiaal dat tegen een stootje kan en is bestand tegen allerlei weersinvloeden.

Welke vorm past in je interieur?

Kies je voor vierkant, rond, ovaal of rechthoekig? De vorm is van belang voor het soort plant dat je erin wilt zetten. Zorg dat je weet wat de plant van jouw keuze nodig heeft om goed te kunnen groeien. Wellicht heb je al een plant die je wilt verpotten, die moet dus ook in de vorm van de pot passen. Bij Greenbuddy is er altijd een passende bloempot te vinden voor jouw planten. 

Heb je nu een duidelijker beeld waarop je moet letten bij het kopen van nieuwe bloempotten? Wij zijn benieuwd wat je van onze tips vindt! Laat het gerust weten in de comments. 

>>> 4 Keer waarom groene planten op kantoor een must zijn

>>> Top 5 mooiste bloeiende winterplanten

Waar let je op bij het kopen van nieuwe bloempotten?

2 reacties op “Waar let je op bij het kopen van nieuwe bloempotten?”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: