5 Tips om je beter te voelen tijdens je menstruatie

Het komt elke maand weer terug, de menstruatie. Die vervelende hormonen gooien de dagen rondom je menstruatie even behoorlijk in de war. Met vervelende kwaaltjes en gevoelens als gevolg. De ene keer heftiger dan de andere keer. En om deze kwaaltjes en gevoelens goed onder controle te houden, hebben we de volgende 5 tips om je beter te voelen tijdens je menstruatie. Met waardevolle tips van Cute Cotton, zodat je een stuk prettiger en comfortabeler in je vel zit. 

1. Zorg voor voldoende slaap  

Zorg elke dag dat je voldoende slaap krijgt, maar let er tijdens je menstruatie extra op, zodat je lichaam goed kan herstellen en je uitgerust wakker wordt. Je lichaam moet tijdens je menstruatie namelijk extra hard werken, waardoor je meer energie verbruikt en het dus raadzaam is om je energie goed aan te vullen zodat je er beter tegen kunt. 

>>> Tips voor een betere nachtrust 

 

2. Eet gezond en drink voldoende water 

Niet alleen slaap is van belang tijdens je menstruatie, ook gezond eten is een must. Door gezonde voedingsmiddelen te nuttigen, zijn je organen in staat optimaler te kunnen werken. Gezonde voedingsmiddelen die je het beste kunt nuttigen tijdens je menstruatie:

 • Vezelrijke groenten, zoals spinazie, broccoli, spruitjes en groene bladgroenten. Deze voedingsmiddelen zitten namelijk boordevol ijzer en dit vult je energieniveau lekker aan. 
 • Verse ongezouten noten. Ook deze geven je energielevel een flinke boost. 
 • Verse vette vis. Het is rijk aan omega 3 en dit heeft een ontstekingsremmende werking en helpt buikkrampen verminderen. 

Zorg ook dat je voldoende water drinkt op een dag, maar overdrijf het niet. Je lichaam moet het wel kunnen verwerken en afvoeren. Drink ongeveer 1,5 tot 2 liter per dag met thee en ander drinken meegerekend. Je lichaam kan zo alle afvalstoffen goed afvoeren, waardoor je meer energie krijgt. Zo voel je je gelijk een stuk beter. Vind je het lastig om 1,5 tot 2 liter water te drinken? Check deze tips:

 • Vul een waterfles van 1,5 liter en zet deze binnen handbereik of op het aanrecht. Zo zie je elke keer hoeveel eruit is en dit stimuleert om vaker te drinken. Het is een stukje bewustwording en werkt echt!
 • Drink gedurende de dag steeds een beetje. Dan hoef je niet in een keer een vol glas naar binnen te drinken. 
 • Drink voor elke maaltijd een glas water. Dan heb je al snel 3 glazen water binnen. 
 • Geef je waterfles of glas water een beetje extra aandacht door er stukjes komkommer en limoen of watermeloen in te doen. Dit staat gezellig, nodigt uit om te drinken en geeft bovendien een lekkere frisse smaak. 

3. Beweeg in de buitenlucht

En dan bedoelen we geen hele actieve inspanning, zoals fanatiek sporten, maar maak een heerlijke ontspannen (bos)wandeling. Daar knap je niet alleen lichamelijk van op, maar ook geestelijk doet dit je goed. Je ademt een flinke dosis zuurstof naar binnen en daar kan je lichaam goed op functioneren waardoor je de kwaaltjes en gevoelens die bij de menstruatie komen kijken beter aan kunt. Wandelen maakt je gelukkiger en blijer, dus zeker een ontspannende tip. 

 

4. Warme douche, bad of kruik 

Dit is een verwennerij die je jezelf moet gunnen! Neem een lekkere warme douche, ga lekker in bad of warm een kruik of kersenpittenzak op in de magnetron en leg deze lekker op je buik. Dit geeft direct verlichting waardoor je je gelijk beter voelt. Pak er een goed boek en een kop thee bij en je vergeet even alle vervelende kwaaltjes en gevoelens. 

 

5. Gebruik de juiste producten 

Naast al deze waardevolle tips is het natuurlijk ook prettig om je tijdens je menstruatie fris en zelfverzekerd te voelen. Daarom is het gebruik van de juiste producten tijdens de menstruatie een must en heel simpel. Bij Cute Cotton weten ze precies wat vrouwen nodig hebben tijdens de menstruatie. Heb je bijvoorbeeld wel eens van menstruatiecups, wasbaar maandverband of menstruatie ondergoed gehoord? Dit is echt ideaal wanneer je bijvoorbeeld irritaties krijgt van gewoon maandverband of wanneer je graag het milieu een handje wilt helpen. Maar bovenal om je zelfverzekerder, fris en beter te voelen tijdens je menstruatie. 

Voordelen van menstruatiecups, wasbaar maandverband en menstruatie ondergoed

Uiteraard willen we nog graag even de voordelen van menstruatiecups, wasbaar maandverband en menstruatie ondergoed aan je uitleggen.

Menstruatiecups:

 • zijn cupjes gemaakt van duurzaam en veilig siliconenmateriaal dat je inwendig draagt.
 • menstruatiecups zijn comfortabel, hygiënisch en beter voor je lijf dan tampons. Cups vangen namelijk alleen op en laten je belangrijke vaginale slijmvlies met rust.
 • een cup gaat jaren mee, je hoeft geen andere producten te kopen.
 • dit is beter voor het milieu en voor je portemonnee.
 • door het dragen van een menstruatiecup voel je je fris, zeker en beter.
  Wil je meer weten over de werking van menstruatiecups? Lees en laat je inspireren.

Wasbaar maandverband en menstruatie ondergoed:

 • is niet broeierig en bevatten geen chemicaliën zoals plastic wegwerpmaandverband. Bye bye geurtjes, jeuk en irritatie!
 • heeft een waterdicht, maar ademend laagje dat doorlekken voorkomt.
 • is veel beter voor het milieu, je kunt het steeds opnieuw dragen na het wassen.
 • gaat jarenlang mee, dus geen andere producten nodig.
 • is in verschillende soorten en maten verkrijgbaar, dus voor iedereen een passend exemplaar.
  Wil je meer weten over wasbaar maandverband en menstruatie ondergoed? Lees en laat je inspireren.

Wat vond jij van deze 5 tips om je beter te voelen tijdens je menstruatie?

>>> 5 Simpele tips om lekkerder in je vel te zitten

5 Tips om je beter te voelen tijdens je menstruatie

2 reacties op “5 Tips om je beter te voelen tijdens je menstruatie”

 1. Dat is het enige jammere van de zomer vind ik: dan zijn warme kruiken en hete baden toch niet zo fijn! Want anders zweer ik er bij!

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d