Waarom kiezen voor duurzame relatiegeschenken in 2023?

Trouwe klanten of goed personeel, mag jij jezelf daarmee gelukkig prijzen? Fijn, want dat is niet altijd meer vanzelfsprekend tegenwoordig, dus daar moet je zuinig op zijn en goed voor zorgen. Geef hen een origineel en duurzaam relatiegeschenk, als blijk van waardering! Dat je geschenk origineel moet zijn spreekt natuurlijk voor zich. Maar waarom kiezen voor duurzame relatiegeschenken in 2023? Dat vertellen we je graag. 

Een betere wereld

Kies je voor een eerlijk en duurzaam relatiegeschenk? Producten die gemaakt worden van natuurlijke materialen, afval of gerecycled materiaal? Dan kies je automatisch voor een betere wereld, want je levert hiermee een actieve bijdrage aan het milieu. Dat noemen we verantwoord en duurzaam ondernemen! Zeker in deze tijd, anno 2023, kun je niet achterblijven als het gaat om duurzaamheid.

Boost je reputatie

Uit onderzoek van Advertising Specialty Institute (2019) is gebleken dat zowel klanten als personeelsleden een positieve kijk hebben op een bedrijf dat gebruik maakt van duurzame relatiegeschenken. Dit komt omdat je laat zien dat je geeft om het milieu en maatschappelijk betrokken bent. Bovendien geef je het juiste voorbeeld, je kunt jouw (zakelijke) relaties inspireren om ook te denken aan het milieu. Kortom, een duurzaam relatiegeschenk is een goede manier om klanten én personeel aan je te binden. Het is een boost voor je reputatie!

Een lange levensduur

Als we het hebben over duurzaam, dan hebben we het ook over kwaliteit. Duurzame producten zijn over het algemeen niet spotgoedkoop, maar wel betaalbaar. Daarnaast zijn duurzame producten gemaakt van goede kwaliteit. En goede kwaliteit staat weer garant voor een lange levensduur. Eén en één is twee! Je geef jouw (zakelijke) relatie een geschenk waar zij lang plezier van zullen beleven.

Uniek en eerlijk verhaal

Duurzame producten/relatiegeschenken hebben vaak een verhaal. Denk bijvoorbeeld aan een uniek en eerlijk verhaal over de oorsprong van het product. Dat vindt men interessant. Hoe wordt het product bijvoorbeeld geproduceerd? En wordt het wel onder eerlijke omstandigheden geproduceerd? Als je een fles wijn koopt wil je ook weten waar de wijn vandaan komt, hoe het is gemaakt en eigenlijk ook nog van welke druif. Toch? Wij in ieder geval wel. Simpelweg omdat we houden van transparantie. Als je transparant bent, win je vertrouwen en vertrouwen heb je als bedrijf nodig om te groeien!

Voorbeelden van duurzame relatiegeschenken:

  • Duurzame drinkflessen, een herbruikbare waterfles bespaart onnodig plastic afval.
  • Kantoorartikelen, zoals notitieboekjes, pennen en USB sticks van gerecyclede materialen.
  • Hippe shoppers van katoen. 

Tip: relatiegeschenken kun je ook laten bedrukken en personaliseren met een print, naam of een logo. Zo maak je het extra persoonlijk. 

Het aanbod aan duurzame relatiegeschenken wordt steeds groter en leuker. We adviseren je wel om goed op te letten of het geschenk wel écht duurzaam is. Helaas is ‘green washing’ nog steeds een begrip. Dit houdt in dat men zich duurzamer voordoet dan ze daadwerkelijk zijn. Belangrijk is dan ook goede certificering van de producten of direct vanaf de bron. Ga jij na het lezen van dit artikel duurzame relatiegeschenken geven in 2023?

Waarom kiezen voor duurzame relatiegeschenken in 2023?

 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: