Zo breng je sfeer in je woning

interieur-inspiratie-styling-tips-1-puurvangeluk.web

Je huis of je thuis is de plek waar je vrijwel iedere ochtend de dag begint en ‘s avonds de dag weer af kunt sluiten. Daarnaast breng je vaak veel vrije tijd door in je eigen woning en daarom is het belangrijk om te zorgen dat jij je prettig voelt in je eigen huis. Daarbij is een beetje sfeer geen overbodige luxe en kun je je woning helemaal eigen maken. Soms zit de sfeer hem in de grote dingen zoals de kleuren op de muur en een vloer, maar in andere gevallen is het deurbeslag al een onderdeel dat kan zorgen voor wat extra sfeer in huis. 

Details in huis die zorgen voor sfeer

Wanneer je bijvoorbeeld houdt van een warme en moderne uitstraling in huis, omdat je dit mooi vindt, dan kun je de hele woonkamer mooi ingericht hebben, maar wanneer je deurbeslag hebt dat je stoort, dan is de ruimte nooit helemaal af. Zo kan het deurbeslag bijvoorbeeld een goede sfeer aangeven. Kies je voor zwart deurbeslag, dan laat je al zien dat je van een strakke sfeer houdt en misschien wel een tikkeltje industrieel. Zo kan sfeer ook echt in de details zitten. Daarvan zijn het deurbeslag en de stopcontacten een goed voorbeeld. Door deze een kleur te geven kun je de sfeer helemaal afmaken. 

interieur-inspiratie-sfeer-puurvangeluk.web

Niet altijd veel voor sfeer nodig

Sfeer kun je op ontzettend veel manieren bepalen in huis, maar daarvoor is het belangrijk om te weten wat voor sfeer je in huis zou willen hebben. Deze kun je ook zo af en toe aanpassen door de accessoires wat te veranderen. Houd je van een strakke uitstraling, dan ga je vaker voor effen accessoires en niet teveel gekke kleuren door elkaar heen, maar wanneer jij liever voor een klassiek interieur gaat, dan ga je vaak met fellere kleuren werken en waarschijnlijk ook met andere materialen. Denk hier daarom goed over na en bedenk hoe jij de sfeer zou willen toveren. 

>>> Dit is waarom metaal een mooi accessoire is in een woning 

Weet wat je wilt

Soms kun je dus met kleine aanpassingen zoals de kussens op de bank of een vloerkleed de sfeer al helemaal toepassen, maar durf ook een kleur op de muur te kiezen. Ook wanneer je niet voor gekke kleuren durft te gaan, is een lichte kleur op de muur vaak al een goed idee om voor wat warmte in de kamer te kiezen. Als de kleur niet bevalt, dan kun je deze al snel oververven om het nog eens met een andere kleur te proberen. Wanneer je van tevoren goed weet wat je wilt, dan heb je de belangrijkste stap voor de sfeer al gezet. 

>>> De vele voordelen van een laminaatvloer 

interieur-inspiratie-puurvangeluk.webinterieur-inspiratie-styling-tips-puurvangeluk.web

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: