Gemakkelijk een BBQ rooster schoonmaken

De zomer is bijna voorbij, maar wist je dat je het hele jaar door kunt barbecueën? Een winterse barbecue is namelijk supergezellig en net zo lekker als in de zomer! Maar … als dan eenmaal al het lekkers achter de kiezen is, komt het volgende. Wie maakt het rooster van de barbecue schoon? Maar vooral, hoe maak je het vuile en aangekoekte BBQ rooster gemakkelijk schoon?

Meest gebruikte methode tot nu toe: verhit het rooster

Barbecueën is altijd een heerlijke aangelegenheid. Alleen de afterparty is minder. Maar goed, dat hoort er nu eenmaal bij. Het rooster is waarschijnlijk flink aangekoekt door het vlees en de groenten die je erop gegrild hebt. Want je wilt immers wel een lekker krokant korstje op je vlees en groenten. Ben je klaar met eten? Het is een optie om de BBQ dan aan te laten en schoon te borstelen. Je kunt met een borstel de etensresten verwijderen van het hete rooster. Doe dit wel met een speciale borstel om beschadigingen van het rooster te voorkomen. Een staalborstel is geen goede optie, omdat de staalhaartjes los kunnen laten en achterblijven op het rooster. Bovendien is een staalborstel niet hygiënisch, omdat er gemakkelijk etensresten achterblijven in de borstel. Maar meestal heb je niet zo’n zin om de barbecue schoon te maken, want je zit nog lekker te eten terwijl ondertussen het vuur langzaam uit gaat en opnieuw opstoken is ook geen optie. En verwijder je de etensresten niet, dan ontstaat er bacteriegroei en is het rooster niet hygiënisch schoon.

Nu is er een hele handige oplossing: de GRILL WASH schoonmaakhulp

Maar het kan allemaal veel gemakkelijker en hygiënischer! De GRILL WASH is een handige grote ronde tray waarin je het rooster van jouw barbecue op een gemakkelijke manier schoon kunt maken. De tray is gemaakt van stevig materiaal, is gemakkelijk op te tillen aan de handgrepen (ook met water erin) en is zelfs bestand tegen chemische schoonmaakmiddelen. Er past een rooster van maximaal 48cm doorsnede in de tray. 

Gemakkelijk een BBQ rooster schoonmaken in 3 stappen:

  • Je voegt 3 liter warm water met een schoonmaakmiddel naar keuze toe aan de GRILL WASH.
  • Laat het rooster hier een poosje of een nachtje in weken. Het vuil komt los van het rooster, waardoor je gemakkelijk etensresten kunt verwijderen met een borstel of sponsje. 
  • Je kunt het vuile water handig via de schenktuit weg laten lopen. Spoel daarna de GRILL WASH schoon, droog hem af en hang hem op aan het gaatje in de bak voor de volgende ronde. 

En hier nog een top tip om jouw rooster mee schoon te maken: Baking soda it is

Gemakkelijk een BBQ rooster schoonmaken kan ook nog op de volgende manier. Heb je baking soda in huis? Maak een papje van drie eetlepels baking soda en vermeng dit met een eetlepel water. Verdeel het papje over het rooster, leg het rooster in de GRILL WASH en laat het een poosje intrekken. Maak daarna het rooster schoon onder de kraan met een sponsje of borstel. Binnen no time is het rooster schoon en klaar voor een volgende barbecue.

TIP: Vet voordat je gaat barbecueën het rooster van de barbecue in met plantaardige olie. Dit voorkomt het vastplakken van etenswaren. Vet het rooster ook in nadat je het schoongemaakt hebt, zodat het rooster goed beschermd blijft. 

>>> Meer BBQ inspiratie <<<

3 reacties op “Gemakkelijk een BBQ rooster schoonmaken”

    • Ai … dat wordt dan lastig inderdaad. Wellicht een mooi punt om op te pakken voor Marber Grill Wash, ik geef het in ieder geval aan ze door! Dank voor je reactie en een fijne avond gewenst!

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: