7 tips om de dagen zenvol door te komen

Gezellig en relaxed, twee woorden die iedereen omarmt, maar tegelijkertijd oh zo moeilijk zijn op dit moment. Het gaat niet altijd van een leien dakje, sterker nog, helemaal niet zelfs! Zeker nu we 24/7 bij elkaar op de lip zitten is het een uitdaging om het gezellig te maken en te houden in huis. Toch gaat het je lukken, tussen de mindere momenten door. No stress… 7 tips om de dagen zenvol door te komen.

1. Zenvol Leven begint bij Spiru!

No stress… op nummer 1 van de 7 tips om zenvol de dagen door te komen staat Spiru. Bij Spiru verkopen ze bijzonder mooie producten van over de hele wereld om zenvol de dagen door te komen. Werken, huishouden, communiceren en leren geven de nodige druk en spanning. Daarom is balans zoeken heel belangrijk. Dag in, dag uit. Dat zorgt ervoor dat je lekkerder en krachtiger in het leven staat. Spiru helpt je daarbij. Ze hebben prachtige yoga items, mooie kaarsen, wierook, sauna accessoires, meditatie artikelen en ga zo maar door. Allemaal voor jou om het een stukje aangenamer te maken!

no stress 7 tips om de dag zenvol door te komen puur van geluk

2. Omarm de minder gezellige momenten

Het begint allemaal bij acceptatie! Accepteer dat het nu eenmaal zo is, dat we veel bij elkaar op de lip zitten, dat het vaak enorm gezellig is en af en toe ontzettend vervelend. Wanneer je accepteert dat het zo is, komt er lucht en licht in alle facetten die je maar bedenken kunt. We kunnen en mogen af en toe echt wel lekker even klagen hoor, maar weet dat we allemaal in hetzelfde schuitje (huisje) zitten. Dus omarm die vervelende en minder gezellige momenten en deal with it! TIP: Pak een reep chocolade, nuttig een mok warme chocolademelk met een flinke toef slagroom, pak er gerust ook nog een koekje bij, een dekentje en nestel je vervolgens op de bank. Zenn…

3. Maak een ‘no stress’ to-do lijstje en streep door

Als je zo’n lekkere baaldag hebt gehad en allemaal een nachtje goed hebt geslapen, kun je er weer met volle frisse moed tegenaan. Go for it en maak plannetjes met een to-do lijstje. Breng structuur in de dag en begin met de dingen die ‘moeten’ (niets moet, nou ja soms een beetje). Heb je een taakje af? Pak een markeerstift en streep die ‘moetjes’ lekker door met een flinke gekleurde streep. Voelt namelijk lekker en je wordt er blij van! Daarna mag je jezelf en elkaar gerust trakteren op iets lekkers!

7 tips no stress zenvol de dag doorkomen puur van geluk

4. Ga lekker naar buiten

Het maakt niet uit op welk tijdstip van de dag je dit doet, maar je moet af en toe echt even luchten. Frisse lucht doet goed, maakt je blij en zorgt ervoor dat je even wat anders hebt, namelijk… ruimte! Als je het thuis gezellig wilt houden, moet je beslist af en toe (lees vaak) een luchtje scheppen. Even een ommetje maken in het bos, een lekkere wandeling in de buurt of met de haren in de wind een fietstochtje maken. Vergeet ook vooral een fijne klompenroute in de buurt niet. Deze wandelroutes worden gemarkeerd met bordjes met klompen erop. Er zijn veel verschillende routes in diverse afstanden. Echt een aanrader om lekker bij te komen en te genieten van het natuurschoon, gewoon in je eigen buurt.

5. Yoga maakt je blij

Yoga is supergoed om even te ontspannen en tijd voor jezelf te nemen. Om de hectiek van de dag los te laten, om je stressniveau te verlagen en om de nachtrust te bevorderen. Bovendien zorgt yoga ervoor dat je flexibiliteit bevordert en zorgt voor een betere focus. Yoga maakt je je blij! Dus hop hop… aan de bak! En dat kan gewoon thuis of in je achtertuin.

7 tips no stress zenvol dag door te komen puur van geluk

6. Creativiteit… neem de tijd

Het vereist de nodige creativiteit bij ons allen om het gezellig en relaxed te houden. En dat is niet erg, dat doen we natuurlijk met liefde! Neem vooral de tijd om leuke en creatieve dingen te doen. Laat je creativiteit de vrije loop. Ben je niet creatief? Dan zoek je toch lekker op het wereldwijde web naar creatieve dingen om de dag door te komen. Een aantal ideetjes:

  • Pak de verf en kwasten uit de kast en ga lekker met je kids schilderen. Zet een voorwerp op tafel en schilder deze na. Superleuk om te doen. Laat ook kinderen een keer bedenken wat jullie moeten schilderen.
  • Bakken doet het altijd goed. Koekjes, cake, broodjes en ga zo maar door. Je bent even lekker aan het werk en naderhand profiteer je er ook nog van. Nomnomnom…
  • Zet een speurtocht uit in de buurt en ga op ontdekking. Ben je gelijk weer even zoet en het is nog gezellig ook. Bovendien ben je gelijk in de frisse buitenlucht.
  • Las een relax-avondje in, voor jezelf of samen met je huisgenoten. Koop gezichts- en haarmaskers, lak de nagels (ja mannen mogen ook als ze willen) en zet een relaxed muziekje op. Zennn….
  • Haal alle spelletjes uit de kast en speel een middagje non-stop spelletjes. Kids love it!
  • Ditzelfde geldt voor boeken. Haal de boeken uit de kast en ga lekker met kussens op de grond een leesmarathon houden. Ieder een eigen boek of lees elkaar gezellig voor.
  • Samen koken is een feest! (meestal dan!) Gezellig samen een recept zoeken, samen bereiden en natuurlijk samen opeten. Dek de tafel gezellig en zet wijnglazen klaar om te proosten. Dat kan natuurlijk ook perfect met limonade.
  • Koop een schatkistje met edelstenen en sluit de dag af met het uitzoeken van een mooie edelsteen. Succes verzekerd!

7. Zorg voor een relaxte en gezellige sfeer in huis

Als je huis gezellig is, dan wil je ook graag thuis zijn en is het zelfs geen straf om alle dagen ‘verplicht’ thuis te zijn. Zet vrolijke bloemen in vazen, windlichten in de vensterbank of op tafel en steek gezellig de kaarsjes aan. Maak je tuin gezellig met sfeervolle lampjes en zorg dat er een fijn en relaxed sfeertje hangt. No stress… met deze 7 tips om de dagen zenvol door te komen komt het allemaal goed. Geniet van elkaar, maak er het beste van en blijf vooral gezond!

7 tips zenvol dag door te komen no stress puur van geluk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No stress… 7 tips om de dagen zenvol door te komen

 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: