Nieuwe keukentafel kopen? Check deze 10 tips

Tijd voor een nieuwe keukentafel? Een keukentafel is onmisbaar om heerlijk aan te eten met het gezin, om aan te werken of om uren te borrelen met vrienden. Maar waar let je eigenlijk op bij het kopen van een nieuwe keukentafel? Er is immers zo ontzettend veel moois te vinden, dat je soms gewoonweg geen keuze kunt maken. Nieuwe keukentafel kopen? Check deze 10 tips.

Verlengstuk van je woonkamer

Het is natuurlijk supergaaf om de keukentafel af te stemmen op de rest van de keuken en het interieur. De keuken is tegenwoordig niet alleen meer een keuken, maar het is juist een verlengstuk van je woonkamer. Je mag het daarom juist bij je interieur betrekken, want ook in de keuken en aan de keukentafel wordt volop geleefd.

10 Tips voor het kopen van een nieuwe keukentafel

  1. Budget! Het is uiteraard belangrijk om te weten welk budget beschikbaar is. Dat maakt (meestal) het maken van een keuze een stuk gemakkelijker.
  2. Meten is weten! Meet je keuken goed op voordat je een keukentafel gaat uitzoeken. Het zou jammer zijn wanneer je een te grote of te kleine keukentafel hebt gekocht voor de ruimte die je beschikbaar hebt. Denk ook goed na over de zitruimte rondom de tafel. Is er voldoende ruimte wanneer je een brede keukentafel koopt of moet je er dan echt achter kruipen?
  3. Weet je al welke stijl keukentafel je wilt? Kies je voor landelijk, modern of strak? Ga je voor een matte keukentafel, vind je een marmer look tof of kies je toch voor een glanzende keukentafel?
  4. Let op het materiaal van de keukentafel en denk daarbij ook goed na over het gebruik van de keukentafel. Moet er aan gewerkt worden, zitten er altijd of regelmatig kinderen aan de tafel, moet de keukentafel tegen een stootje kunnen of bijvoorbeeld handig schoongemaakt kunnen worden?
  5. Betrek de rest van het interieur er ook bij. Stem het mooi op elkaar af voor een sfeervolle en rustige uitstraling. Je kunt met accessoires altijd een tof statement maken.
  6. Voor welke vorm keukentafel kies je? Wordt het ovaal, rond, vierkant of rechthoekig? Denk ook aan de ruimte die je beschikbaar hebt in de keuken.
  7. Wil je er met een gezin aan kunnen zitten, dan is een ronde of ovale tafel ideaal. Deze heeft namelijk geen scherpe punten, maar afgeronde hoeken. Wel zo veilig!
  8. Bezoek maximaal 5 winkels en vergelijk de prijzen. Ga je veel meer winkels langs, dan wordt een keuze maken nog lastiger.
  9. Vraag altijd om advies wanneer je er zelf niet uit kunt komen, bijvoorbeeld bij Emob keukentafels. Vakmensen hebben er verstand van en kunnen je helpen bij het maken van een goede keuze.
  10. Neem de tijd om iets moois uit te zoeken. Een snelle aankoop kan ook een miskoop zijn. Bedenk goed wat past binnen je budget, je huis en je gezinssituatie.

>>> Duurzame en besparende keukentips 

Nieuwe keukentafel kopen? Check deze 10 tips

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d