5 Tips om je sieraden langer mooi te houden

Iedereen heeft ze wel, sieraden. Van oorbellen, ringen, piercings, kettingen en ga zo maar door. Misschien heb je ooit wel eens sieraden gekregen als erfstuk. Je wilt uiteraard je sieraden lang kunnen dragen en vooral mooi houden. Lees daarom snel verder en gebruik deze 5 tips om je sieraden langer mooi te houden, zodat je er optimaal van kunt genieten. 

1. Kijk uit met het gebruik van verzorgingsproducten 

Parfum, maar ook crèmes, haarspray, bodyspray en deodorant bevatten allerlei stoffen die sieraden kunnen aantasten. De sieraden kunnen dof worden en zelfs uitbijten van alle stoffen die in verzorgingsproducten zitten. Doe je sieraden pas om als verzorgingsproducten zijn ingetrokken of ingewerkt.

2. Doe sieraden af voordat je gaat slapen 

Sieraden kunnen namelijk sneller slijten door alle bewegingen die je maakt in je slaap. Maar je kunt ook blijven haken aan beddengoed waardoor sieraden sneller kapot kunnen gaan. En dat zou natuurlijk zonde zijn. 

 

3. Ook als je gaat douchen, zwemmen of sporten 

Onder de douche gebruik je ook allerlei verzorgingsproducten en deze kunnen een reactie geven op je sieraden. Ditzelfde geldt wanneer je gaat zwemmen in een zwembad. Een zwembad bevat (meestal) chloor en hier worden sieraden over het algemeen niet blij van. Ga je sporten? Doe je sieraden dan ook af. Je gaat tijdens het sporten zweten en zweet bestaat voornamelijk uit afvalstoffen en zouten die je sieraden kunnen aantasten. Bovendien wil je ook niet met sieraden blijven haken achter apparaten of andere sportattributen. 

4. Bewaar ze in een sieradendoos 

Bewaar sieraden, wanneer je ze niet om hebt, in een sieradendoos. Ze zijn aan de binnenkant soms voorzien van een zachte stof waarin je ze goed kunt beschermen en bewaren. Koop een afsluitbare sieradendoos waarin je alles kwijt kunt als je ze niet draagt. Maak de sluitingen van de sieraden altijd vast voordat je ze in een sieradendoos legt. Ze komen dan namelijk niet zo snel in de knoop. 

 

5. Sieraden schoonmaken 

De meeste mensen vergeten dat sieraden ook schoongemaakt moeten/kunnen worden. Door af en toe je sieraden schoon te maken, blijven ze langer mooi en geniet je optimaal van je sieraden. Sieraden pakken vet- en vuilresten aan, ook al zie je het niet direct. Maak ze schoon met een nieuwe zachte tandenborstel en lauwwarm water. Maak sieraden droog en poets ze op met een sieradendoekje. Deze koop je bij een juwelier en kun je altijd tussendoor gebruiken om je sieraden op te poetsen. Zo zien je sieraden er binnen no-time weer blinkend uit. 

>>> Heb je last van een nikkelallergie? 

5 Tips om je sieraden langer mooi te houden

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d