Dit zijn 3 hele leuke hotspots in Zutphen 

Heb je een dagje, nachtje, weekend of langer in Zutphen op de planning? Dat snappen we maar al te goed. Het is ook een prachtige historische stad. In Hanzestad Zutphen ga je van alles zien en beleven. Waarschijnlijk (ik bedoel zeker weten) heb je aan een dagje niet genoeg. We laten je een aantal hotspots zien, die je zeker niet voorbij moet lopen. Dit zijn 3 hele leuke hotspots in Zutphen. 

Hotspot 1. Volkshuis

Bij het Volkshuis, ook wel de huiskamer van Zutphen genoemd, is iedereen welkom! Het Zutphense Volkshuis is opgericht in 1898 door De Volksbond tegen drankmisbruik. Dit is één van de redenen dat het Volkshuis nog steeds alcoholvrij is. Anno 2022 is het Volkshuis het oudste koffiehuis en het enige en laatste echte Volkshuis in Nederland. De deuren gaan ’s ochtends al vroeg open, waarna het vlug gezellig volstroomt. Je hoort er het geroezemoes van de mensen, muziek wordt er niet gedraaid en de leestafel ligt vol met kranten. Een fijne plek om in gesprek te komen met andere gasten. De sfeer is er bijzonder en meer dan gezellig, je voelt je er vlug op je gemak en de koffie smaakt er heerlijk. De huisgemaakte appeltaart is in de wijde omgeving fameus om zijn heerlijke smaak, wat zelfs Koningin Beatrix kon beamen tijdens haar bezoek. Sorry … alleen de koks kennen het aloude recept. 😉

Het Volkshuis is een regulier en ook drukbezocht horecabedrijf met een hele bijzondere twist. Naast de horecafunctie, is het al sinds 1988 een leer-, en werkbedrijf voor mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Middels een leer-, en werktraject doet men er werkervaring op. Daarnaast bieden zij velen een plek in de samenleving voor hun benodigde structuur, regelmaat en de handvatten voor hun participatie in de hedendaagse maatschappij. Je bent hier van harte welkom voor een heerlijke lunch of om er gewoon gemoedelijk een kop koffie te drinken met uiteraard appeltaart. Neem zeker ook een kijkje op de uitgebreide website. Daar staat mooi omschreven wat zij de gasten én vooral de medewerkers allemaal te bieden hebben.

Stichting het Volkshuis
Houtmarkt 62
7201 KM Zutphen
0575 – 51 35 80

info@volkshuis.nl

>>> En ook deze 3 toffe tweedehands winkels in Zutphen mogen niet ontbreken aan dit artikel.

Hotspot 2. ByNord Conceptstore 

Ben je net als ik gek op toffe pareltjes en leuke shops? Dan ben je bij conceptstore ByNord in Zutphen aan het juiste adres. ByNord is gevestigd in de prachtige oude binnenstad van Zutphen. Alleen maar oh’s en ah’s zodra je de winkel binnen loopt. Je kijkt je ogen uit. Of je nu op zoek bent naar leuke interieur spullen, een uniek cadeautje of gewoon als je helemaal niet op zoek bent, maar toch even wilt snuffelen … ByNord is de ideale plek! De collectie is uitgebreid, van mooie basics tot aan duurzame gerecyclede items en van lekkere zachte wolletjes tot handgemaakte favorieten. Een prachtige selectie van items met een goed verhaal, dat ga je hier vinden.

De meeste items komen uit de noordelijke landen als Denemarken en Nederland. Alle kleding is Slow Fashion, fairtrade geproduceerd en met een zo min mogelijk ecologische voetprint. Uiteraard gemaakt (of gerecycled) met de meest prachtige en natuurlijke materialen. Dat klinkt toch comfortabel? Wees welkom in het prachtige Zutphen en wandel zeker even bij ByNord naar binnen. Je voelt je welkom, het is er warm en je gaat hier altijd iets leuks vinden om je geluksgevoel een upgrade te geven. Voor jezelf of om iemand anders te verrassen. Niets is leuker dan dat!

ByNord Conceptstore
Lange Hofstraat 16a
7201HV Zutphen
0575 – 46 97 35
info@bynord.nl

Hotspot 3. Lunchroom De France

Dagje gewinkeld, gewandeld of heerlijk aan het struinen geweest in Zutphen? Echtpaar Diana en Richard Staal zijn samen met hun medewerkers het team achter Lunchroom De France en heten jullie van harte welkom. De huiselijke sfeer, huisgemaakte producten in combinatie met persoonlijke wensen en smaken staan hier hoog in het vaandel en zullen je voorzien van een fijne beleving. Daarnaast vinden ze gastvrijheid een belangrijk punt en zullen je graag voorzien van ultiem genieten. De menukaart is uitgebreid en maakt het maken van een keuze best lastig. Allemaal te lekker! Diverse warme soepen, lekkere salades, tosti’s, warme hapjes en nog veel meer lekkers sieren de kaart.

Wil je liever thuis genieten, maar wel met het lekkers van Lunchroom De France? Dat kan ook, want ze bieden complete borreltassen, huisgemaakte soep, stokbroodjes en zelfgemaakte minitaartjes aan. Ideaal wanneer je een avondje thuis wilt borrelen met vrienden. Maar we hebben deze hotspot niet voor niets aangestipt. Het is natuurlijk veel leuker om met eigen ogen en smaakpapillen deze hotspot te ontdekken. Wees welkom bij de leukste lunchroom van de Hanzestad Zutphen.

Lunchroom De France 
Korte Beukerstraat 4
7201 KP Zutphen
0575 – 51 34 68
info@lunchroomdefrance.nl

Dit zijn 3 hele leuke hotspots in Zutphen die je niet mag missen. Heb jij nog toffe hotspots die we niet mogen vergeten? Laat het ons weten in de comments.

>>> Lunchen met kinderen, check deze toffe lunch hotspots van Zwolle 

Dit zijn 3 hele leuke hotspots in Zutphen 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d