Minder geld uitgeven met deze handige tips 

Ongemerkt geven we best veel geld uit. Er gaat zelfs bijna geen dag voorbij dat we niets uitgeven. Erg toch! Misschien niet direct uitgaven in de winkel, maar misschien wel aan rekeningen die automatisch afgeschreven worden. Wil je meer grip hebben op je uitgaven en ben je er zeker van dat er nog genoeg bespaard kan worden? (Ohhh Yess … hier zeker!) Maar heb je geen idee waar te beginnen? Hand op de knip dan maar en minder geld uitgeven met deze handige tips. Doe er je voordeel mee!

Maak al je kosten inzichtelijk 

De basis is om al je kosten inzichtelijk te maken. En dit geldt voor al je kosten per maand. Dus zowel je vaste lasten als je extra uitgaven die je elke maand uitgeeft. Dit kun je handig en overzichtelijk in een uitwisbaar notitieboek van MOYU schrijven. In een uitwisbaar notitieboek kun je gemakkelijk iets uitwissen als iets niet klopt of prijzen aanpassen wanneer ze zijn verhoogd of verlaagd. Zet voor jezelf de vaste lasten op een rijtje en alle andere kosten die er misschien aan zitten te komen, zoals kleding, autokosten, kerstcadeautjes of andere kostenplaatjes. Zo zie je onderaan de streep wat er overblijft de rest van de maand en kom je niet in de problemen. Just do it!

Uitwisbaar notitieboek van MOYU

MOYU is een Amsterdams scale-up bedrijf dat ontbossing en single use paper tegengaat. Daarom maken ze notitieboeken van uitwisbaar steenpapier. Steenpapier bestaat voor 80% uit puur kalksteen en 20% schone kunststof. De steenpapieren notitieboeken zijn vrij van bomen, water en chemicaliën. Daarom is de productie vele malen zuiniger in vergelijking tot pulp papier en komt er 67% minder CO2-uitstoot vrij. Steenpapier kun je blijven recyclen, zonder nieuwe grondstoffen toe te voegen. En weet je wat zo tof is, voor elk verkocht notitieboek, plant MOYU een nieuwe boom. Een prachtige missie om de natuur groen te houden.

Dear Daisy design van MOYU

Maak potjes

Het klinkt misschien ouderwets en kneuterig (I love it), maar het werkt wel! Maak potjes van uitgaven voor bijvoorbeeld de boodschappen, uitjes en cadeautjes. Dit zijn vaak de uitgaven waarop je gemakkelijk kunt besparen. Door vooraf af te spreken welk bedrag je wilt uitgeven per week of per maand aan deze dingen, voorkom je dat je over je budget gaat. In een potje kun je namelijk precies zien wat er nog in zit en waar je het de rest van de week of maand nog mee moet doen. Alles op? Jammer dan! Als je de pinpas in de winkel continu tevoorschijn tovert, is het minder makkelijk om je aan het budget te houden. Heb je aan het einde van de week of maand geld over? Dan kun je dit opsparen voor een ander doel of storten naar je spaarrekening. Katsjing! 

 

Aanvullende tips:

  • Geef een waardevol kerstcadeau aan familie en vrienden en verwen ze met een uitwisbaar notitieboek. Zo kunnen jullie elkaar ondersteunen om minder geld uit te geven. Maak er een challenge van, superleuk! 
  • Koop geen koffie of eten onderweg of in de kantine op je werk. Neem een gevulde broodtrommel mee en een thermoskan koffie of to go beker. Dit bespaart al gauw enkele euro’s per week.  
  • Pak een wat vaker de fiets in plaats van de auto. Dit scheelt enorm, zeker nu de benzinekosten hoog zijn. 
  • Bespaar veel geld met online boodschappen doen. Hiermee voorkom je dat je elke dag in de verleiding komt om lekkere of onnodige dingen mee te nemen.

Kijk en vergelijk 

Dit kan zeker helpen om minder geld uit te geven. Wil je iets aanschaffen voor een verjaardag of een andere gelegenheid en heb je al iets in gedachten? Kijk en vergelijk het ook in andere (online) winkels. Prijzen kunnen namelijk behoorlijk variëren, waardoor je gemakkelijk minder geld hoeft uit te geven. Ditzelfde geldt voor de verzendkosten wanneer je online aankopen doet. Bij de ene webwinkel betaal je kosten en bij de andere webwinkel is bezorgen gratis. De moeite waard om het te checken. 

Doe geen impulsaankopen 

Ja hoe dan? Nou gewoon, door jezelf af te vragen of je het echt wel nodig hebt. En door niet te gaan winkelen als je weinig of geen budget hebt. Heb je één ding nodig, ga dan niet naar de bekende winkels die vol liggen met leuke dingen voor een prikkie, want geheid dat je met een volle tas naar buiten komt. Herkenbaar? Bestel eventueel online hetgeen dat je nodig hebt om te voorkomen dat je extra uitgeeft. (let wel op de verzendkosten!) Spreek met jezelf af dat je een aantal dagen in de maand helemaal niets uitgeeft. Het werkt echt en wordt nog een sport ook.  

Heb jij nog aanvullende tips? Laat het ons gerust weten!

Minder geld uitgeven met deze handige tips 

Eén reactie op “Minder geld uitgeven met deze handige tips ”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: