3x Hoe én waarom kiezen voor duurzame babykleding?

Als we het hebben over babykleding, is het belangrijk dat het comfortabel zit, veilig is en uiteraard ook betaalbaar. Maar denken we ook aan duurzaamheid als we op zoek zijn naar babykleding? De kledingindustrie groeit hard, daarmee groeit ook het probleem ‘milieuvervuiling’. Gelukkig kunnen we daar zelf heel veel aan doen. 3x Hoe én waarom kiezen voor duurzame babykleding? Dat leggen we je graag uit!

Duurzame babykleding

Baby’s en kids die nog in de groei zijn, doen meestal niet heel lang met kleding. Meestal is dit maar één seizoen. Het is dan zonde om steeds nieuwe kleding te kopen. Iedere keer dat je iets nieuws aanschaft, is het milieu daar de dupe van. En indirect de samenleving ook. Dit is dan ook een goed voorbeeld waarom kiezen voor duurzame babykleding en duurzame kinderkleding een goed idee is. Beter voor het milieu, beter voor je portemonnee. Win-win! 😉

1. Second chance 

Iedereen verdient een tweede kans, kleding dus ook. Als we minder nieuwe kleding kopen en meer tweedehands kleding, kan er minder kleding worden geproduceerd. Denk bijvoorbeeld aan het kopen en verkopen van kleding op Marktplaats of Vinted. Past dat ene leuke setje niet meer? Maak er dan iemand anders blij mee! Nieuwe garderobe nodig voor jouw kleintje? Er is zo veel leuke tweedehands babykleding te vinden. Zowel in tweedehands winkels als online.

2. Duurzame stoffen

Waar is de kleding, die je nu aan hebt, van gemaakt? Niet spieken! Doe eens een gok… Had je het goed? Dan ben jij waarschijnlijk bewust van wat je koopt. Wist je het niet? Maak jezelf dan bewust van wat je koopt. Check, voordat je het koopt, van welke stof het item is gemaakt. Heb je geen idee wat goed of fout is? De volgende stoffen zijn duurzaam: (bio)katoen, linnen, bamboe, hennep en tencel. Deze stoffen zijn naast milieuvriendelijk ook huidvriendelijk, dus perfect voor baby’s met een gevoelig huidje. 

3. Betere kwaliteit

Duurzame kleding wordt geproduceerd van duurzame en natuurlijke stoffen. Deze babykleding is dan ook van goede kwaliteit en heeft een langere levensduur dan kleding van andere stoffen. Dat kun je bijvoorbeeld merken aan de dikte van de stof. Het gaat veel langer mee waardoor je minder snel genoodzaakt bent iets nieuws te kopen. Kwaliteit boven kwantiteit! Je wilt tenslotte alleen het beste voor jouw kindje. 

>> 6 Tips voor een duurzame garderobe 

>> Met deze warme thermosokken kan de verwarming wel een graadje lager 

3x Hoe én waarom kiezen voor duurzame babykleding?

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d