Geef de badkamer een nieuwe look

person holding book page on white table

Overweeg je de badkamer aan te pakken, maar wil je geen ingrijpende verbouwing? Dat hoeft ook helemaal niet, want met deze 4 kleine aanpassingen geef je de badkamer een nieuwe look. En dat op een hele simpele, maar doeltreffende manier. Doe er je voordeel mee en maak van je badkamer een heerlijke ruimte om te relaxen.

#1: Andere kranen en douchestang

It’s so simple! Met een paar andere kranen en een douchestang geef je de badkamer een nieuwe look. Je kunt je chromen kranen bijvoorbeeld wisselen voor matzwarte design kranen of wat dacht je van goud of rosé? En je kunt je normale douchestang vervangen door een supergave regendouche, zoals te zien is. Dit geeft gelijk een andere uitstraling en de rest van onderstaande tips kun je daar perfect op aan laten sluiten. 

 

#2: Spiegeltje, spiegeltje aan de wand 

Een spiegel aan de wand in de badkamer is uiteraard onmisbaar. Je maakt je op, je kamt je haren en je kunt met een spiegel gelijk meer ruimte creëren (optisch) in een kleine badkamer. Heb je een kleine vierkante of langwerpige badkamer met vrij strakke en rechthoekige meubels, dan is het juist tof om te werken met een ronde of ovale spiegel. Hiermee geef je de badkamer meer contrast en maak je de ruimte zachter en vriendelijker.

 

#3: Tegeltje hier en daar

Heb je (gedeeltelijk) gestucte wanden in de badkamer, dan is het juist trendy om een muurtje te tegelen. Dit geeft de badkamer een nieuwe look. Is de badkamer overwegend rustig van kleur, kies dan juist op de muur voor een mooi kleurtje tegels, zoals roze of rustgevend groen. Dit geeft de badkamer meer diepte en warmte. Of wat dacht je van mooie Portugese tegeltjes aan de wand? Dit geeft je juist meteen een vakantiegevoel. Wil je meer speelsheid creëren in de badkamer? Dan kun je er ook voor kiezen om een gestucte wand voor de helft te tegelen of de wand een kleurtje te geven natuurlijk. Het is ook tof om een gedeelte achter de spiegel te tegelen, zodat de spiegel er mooi uitspringt en het nog meer diepte geeft in de badkamer. 

 

#4: Geef je badkamer de juiste accessoires 

Een badkamer is geen badkamer zonder een paar mooie blikvangers van accessoires. Althans dat vind ik! Geef je badkamer een nieuwe look door:

  • Groene planten toe te voegen. Dit kunnen ook perfect kunstplanten zijn. Deze hebben geen specifieke verzorging nodig en doen het goed in je interieur, maar ook in vochtige ruimtes zoals in de badkamer. 
  • Een gezellig vloerkleed in de badkamer neer te leggen. Het geeft gelijk warmte aan de voetjes en sfeer in de ruimte. 
  • Een paar glazen potten neer te zetten met wattenschijfjes en wattenstaafjes. 
  • Een paar mooie rieten opbergmanden neer te zetten waar je de toiletrollen en andere spullen in bewaard. Dat geeft gelijk een Ibiza vibe
  • Een leuke kapstok op te hangen die tegen vocht kan. Heb je geen designradiator in je badkamer, maar wil je wel graag je handdoeken kunnen ophangen? Dan is het echt een uitkomst. 
  • Een andere toffe lamp op te hangen als finishing touch in plaats van die ongezellige spotjes. 

Kun je uit de voeten met deze tips om je badkamer een nieuwe look te geven? Wij zijn benieuwd! Heb je recent je badkamer aangepakt? Ook dan zijn we benieuwd wat je ervan gemaakt hebt.

 

Met deze 4 kleine aanpassingen geef je de badkamer een nieuwe look

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: