Low budget herfstvakantie uit/thuis tips met kinderen

low-budget-herfstvakantie-uittips-puurvangeluk

Het is (bijna)herfstvakantie… “Let’s Celebrate”! Een vakantie betekent plezier maken, samen zijn, genieten en mooie herinneringen maken. Maar vooral ook geen wekker hoeven zetten, doen waar we zin in hebben en juist dingen ondernemen om de dag gezellig door te komen. Een onderbreking van de dag is voor iedereen lekker, even een frisse neus halen en lekker in beweging zijn. Enne… het hoeft echt niet altijd (veel) geld te kosten natuurlijk. Check deze low budget herfstvakantie uit/thuis tips met kinderen.

Tips voor een gezellig dagje uit of thuis in de herfstvakantie

Deze herfstvakantie uittips zijn voor iedereen toegankelijk en er is voor ieder wat wils. Zelfs met een laag (of geen) budget kun je een geweldig dagje uit beleven. Het genieten kan beginnen!

→ Taarten, koekjes en cakejes bakken doet het altijd goed! Maak samen eerst een mooie bakkersmuts van wit papier. Versier de cakejes nadat ze zijn gebakken en afgekoeld met pareltjes, marsepein, hageltjes, discodip etc. Enne… vergeet niet lekker te smullen natuurlijk. Kids ♥ it!

low-budget-herfstvakantie-uitjes-puurvangeluk

→ Spelletjesdag! Haal alle spelletjes uit de kast (dat zijn er veel) en maak er een spelletjes marathon van. Maak het binnen gezellig met een muziekje, steek de kaarsjes aan en voilà… let the games begin! Ga buiten een potje jeu-de-boulen, voetballen of tennissen voor de nodige frisse lucht tussendoor.

→ Rennen door de bladeren, genieten van het zonnetje of lekker stampen door de plassen… maak een lekkere wandeling door het bos. De kleuren van de bomen en bladeren zijn prachtig! Neem een eierdoosje mee met afbeelding van bladeren, beukennootjes, eikeltjes etc. en de kinderen gaan vol goede moed op zoek naar deze natuurschatten. ↓→ Download hier de beschrijving.

low-budget-herfstvakantie-uittips-kinderen-puurvangeluk

→ Er zijn boerderijen waar je mag komen helpen de dieren te voeren, waar je kunt kijken hoe bijvoorbeeld kaas wordt gemaakt of waar je koeien mag melken. Superleuk! Kijk via Google voor een boerderij bij jou in de buurt.

→ Wat dacht je van boerderijen waar je eigen fruit en groente mag plukken? Het is momenteel de tijd van pompoenen, leuk om te zelf te plukken en thuis uit te hollen en mooie kunstwerkjes van te maken.

→ Een bezoekje aan De Koperen Ezel is ook een absolute aanrader! Ga lekker buiten of binnen spelen op de boerderij of schattige diertjes knuffelen natuurlijk. De ezeltjes staan te popelen om geborsteld en geknuffeld te worden, zijn ze klaar… pak de huifkar en loop lekker een blokje met ze om. Vergeet ook de skelterbaan en springkussen niet! Kortom, hier ben je voorlopig nog niet uitgespeeld!

→ Uitwaaien aan het strand is altijd een goed idee! Schepnetje mee, zandkastelen bouwen, schelpjes zoeken en zandtaartjes bakken. Opwarmen met een warme choco in een gezellig strandtentje en voilà… je hebt weer een dag met een gouden rand in the pocket!

→ Een rondje door de bibliotheek vinden kinderen ook altijd leuk. Zoek een stapel boekjes uit en ga thuis heerlijk op de bank boekjes lezen met een kop warme chocomelk en slagroom erbij. Genietmomentje!

unnamed-99

→ Bezoek een imker bij je in de buurt. Leuk voor de kids en nog leerzaam ook! Enne… heb je gelijk een mooi onderwerp te pakken voor een spreekbeurt.

→ Breng een bezoekje aan de schaapjes bij de schaapskooi bij jou in de buurt. Vaak zijn er ook nog leuke activiteiten die georganiseerd worden zoals broodjes bakken, knutselen etc.

low-budget-uitjes-met-kinderen-herfstvakantie-puurvangeluk

→ Een dagje lekker zwemmen in een overdekt zwemparadijs is ook een topper! Ga eens naar een zwembad buiten de plaats waar je nog niet eerder bent geweest. Vernieuwing zorgt voor een spetterende dag! Wel even reserveren tegenwoordig!

→ Een bezoekje aan een kinderboerderij in de buurt is altijd een goed idee! Kinderen houden van dieren, je bent er gelijk even uit en vaak worden er ook leuke evenementen georganiseerd in de vakanties.

→ Enne … een dagje niets doen is natuurlijk ook iets doen en juist heel goed voor je!

Maak er een gezellige herfstvakantie van, maak mooie herinneringen en geniet!

Meer uittips >>>

low-budget-herftvakantie-uittips-puurvangeluk

autumn-2179301_960_720

kinderen-herfstvakantie-uittips-puurvangeluk

low-budget-herfstvakantie-uittips-puurvangeluk

Low budget herfstvakantie uit/thuis tips met kinderen

2 reacties op “Low budget herfstvakantie uit/thuis tips met kinderen

  1. Nog een tip: een bezoekje aan de bibliotheek! Voor kinderen is een abonnement gratis. Zoek een stapel boeken, films, series en soms zelfs games uit en/of bezoek een van de activiteiten die ze organiseren in de vakantie. Tekenworkshop, robotjes bouwen, voorleesuurtjes… Topdag!

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d