In 3 stappen de huid van tieners reinigen en verzorgen

Het is voor iedereen van belang om je huid elke dag goed te reinigen en te verzorgen. Maar vooral ook voor tieners. Zij ervaren, meestal vanaf 10 jaar, een verandering van de huid. Hormonen gaan tijdens deze leeftijd een rol spelen en kunnen zorgen voor vervelende huidproblemen, zoals puistjes en mee-eters. Heb jij een tiener in huis? Zorg goed voor de huid van je tiener! In 3 stappen de huid van tieners, op een milde wijze, reinigen en verzorgen.

1. Reinig grondig, maar op milde wijze

Het is heel belangrijk om je huid goed te reinigen, elke dag weer. Zorg dat je je gezicht goed reinigt om vet- en vuilresten te verwijderen van je huid. Doe je dit niet, dan kunnen deze resten voor nog meer problemen zorgen en dit wil je juist voorkomen! Reinig je huid twee keer per dag met bijvoorbeeld de milde reinigingsgel van Weleda. Deze milde reinigingsgel gaat de verhoogde talgproductie tegen, droogt de huid niet uit en sluit de huid niet af. Wel zo prettig voor een jonge huid die nog volop in ontwikkeling is. De reinigingsgel reinigt op een milde wijze tot diep in de poriën en helpt onzuiverheden verminderen en voorkomen. Breng de reinigingsgel aan op een vochtige huid (ogen vermijden) en masseer het goed in. Spoel je huid daarna met lauwwarm water af en je huid is lekker schoon en voelt niet trekkerig aan. Klaar voor volgende stap?

“Je hebt er maar weinig van nodig.”

2. Tijd voor natuurlijke verzorging

Wanneer de huid goed gereinigd is, is het tijd voor de volgende stap: de juiste verzorging aanbrengen. Heb je je huid goed gereinigd, dan kan het verzorgingsproduct optimaal zijn werk doen. Gebruik een lichte, frisse crème voor dag en nacht om de huid op een milde wijze te hydrateren en om onzuiverheden te verminderen en voorkomen. De zuiverende en natuurlijke gezichtscrème van Weleda matteert, egaliseert en verfijnt het huidbeeld. De crème trekt snel in zonder de poriën te verstoppen (niet-comedogeen), maar zorgt juist voor een gezonde en gehydrateerde huid. Breng de crème zowel ‘s ochtends als ‘s avonds aan op de gereinigde huid van gezicht, hals en decolleté. De crème is binnen no time ingetrokken en laat geen vettig laagje achter.

“De producten ruiken heel lekker!”

3. Mag het ietsje meer zijn?

Heb je je huid goed gereinigd en verzorgd, maar mag het ietsje meer zijn? Dan is de verkoelende SOS gel van Weleda ideaal om puistjes en mee-eters snel en doeltreffend aan te pakken. Maar dat niet alleen, ook roodhuid van de huid en een gespannen gevoel kun je aanpakken met deze verkoelende gel. Je kunt gemakkelijk onzuiverheden op de huid lokaal aanstippen door het kleine tuitje van de tube. Breng een dun laagje aan de op de puistjes en onzuiverheden en herhaal dit gedurende de dag indien nodig.

“Handige tubes die ik gemakkelijk in mijn toilettas kan stoppen.”

Wat kun je nog meer doen?

Je kunt naast het reinigen en verzorgen nog een aantal dingen doen om ervoor te zorgen dat je huid een vreugdedansje maakt!

  • Druk puistjes niet uit om te voorkomen dat je de huid blijvend kan beschadigen met littekens en om ontstekingen te voorkomen.
  • Wees voorzichtig met blootstelling aan de zon.
  • Eet gezond en gevarieerd.
  • Drink voldoende water om afvalstoffen optimaal kwijt te kunnen raken.
  • Zorg voor voldoende rust en ontspanning.

Gebruik al deze tips om de huid te reinigen, verzorgen en beschermen voor een optimaal resultaat. Wij zijn super enthousiast over deze natuurlijke productlijn van Weleda. Deze verzorgende lijn is verkrijgbaar in de Big Green Smile webshop. Wij hebben de producten twee weken getest en zijn oprecht enthousiast! Dochterlief vindt de producten lekker ruiken en het is makkelijk in gebruik. We zagen zelfs al na een aantal dagen gebruik dat haar huid rustiger, minder rood en minder vet werd. En dat betekent voor een tiener echt een geluksmomentje!

>>> Meer BEAUTY inspiratie <<<

In 3 stappen de huid van tieners reinigen en verzorgen

 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d