Lichte badkamer: doe hier inspiratie op! 

inspirtie-lichte-badkamer-tips-puurvangeluk.web

Een badkamer is een plek waar we ons dagelijks ritueel uitvoeren en waar we tot rust willen komen na een lange dag. Een lichte badkamer speelt hier een belangrijke rol in. In deze blog delen we de voordelen van een lichte badkamer en inspiratie en tips om een lichte badkamer te creëren.

Voordelen van een lichte badkamer

Een lichte badkamer heeft meerdere voordelen:

  • Door gebruik te maken van een badkamermeubel met lichte kleuren en materialen, ontstaat er een ruimtelijk gevoel in de badkamer. Dit is vooral een handige tip als je een kleine badkamer hebt.
  • Lichte oppervlakken maken het makkelijker om vuil en vlekken op te merken en te verwijderen. Dit is belangrijk in een badkamer, waar hygiëne van groot belang is.
  • Een lichte badkamer oogt fris en schoon. Hierdoor kun je jezelf goed ontspannen en kom je tot rust in de badkamer na een lange dag!
  • Lichte kleuren en materialen zijn gemakkelijk te combineren met andere kleuren en materialen. Hierdoor kun je de badkamer een eigen touch geven zonder dat het ten koste gaat van de lichte uitstraling.
  • Last but not least, lichte kleuren zijn veelzijdig en tijdloos, je kunt het combineren met verschillende decoratiestijlen. Dit betekent dat je de badkamer in de toekomst gemakkelijker kunt updaten zonder grote veranderingen aan te brengen.

Moodboard_Chique-Wellness-puurvangeluk.web  Moodboard_Vintage-Koper-puurvangeluk.web

Inspiratie voor een lichte badkamer

Beige is het nieuwe wit

Vind je een witte badkamer té licht en saai? Dan is beige dé perfecte basiskleur. Met deze zachte en warme kleur voeg je extra sfeer toe aan een ruimte. Speel met tegels in verschillende vormen en structuren. Of kies voor een marmerlook tegel met een beigetint. Heb je de tegels uitgekozen? Dan wil je natuurlijk ook de voegen de perfecte kleur geven! Gelukkig zijn er veel voegkleuren verkrijgbaar, ook in het beige! Kies een kleur die het meest overeenkomt met de kleur van de tegels, zo vallen de voegen het minst op. Wil je juist de vorm van de tegel benadrukken? Kies dan voor crèmekleurige of witte voegen.

Natuurlijke materialen 

Combineer lichte kleuren met natuurlijke materialen zoals hout en steen. Dit zorgt voor een rustige uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een houten badkamermeubel, een marmeren wastafel of waskommen van graniet. Maak ook gebruik van planten in de badkamer, dit zorgt voor een ontspannen sfeertje. Luchtzuiverende planten zoals varens, bromelia’s of sansevieria doen het goed in een badkamer. 

Glas en spiegels 

Wil je een ruimtelijk gevoel creëren in de badkamer? Dan zijn glas en spiegels de oplossing. Kies voor glazen douchecabines en een grote spiegel voor een lichte en ruimtelijke uitstraling.

Verlichting 

Goede verlichting is essentieel in een lichte badkamer. Kies voor meerdere lichtpunten zoals spotjes, toffe hanglampen en verlichting in de spiegel. Een goed verlichte badkamer is niet alleen sfeervol maar ook handig. Badkamerverlichting moet veilig zijn en bestand zijn tegen vocht. Zorg ervoor dat de verlichting geschikt is voor gebruik in vochtige ruimtes en dat het geïnstalleerd wordt door een professionele elektricien.

>>> Simpele manieren om je hal praktisch en mooi in te richten 

>>> Inspiratie voor het kopen van een houten tafel 

lichte-badkamer-inspo-tips-puurvangeluk.weblichte-badkamer-inspiratie-puurvangeluk.webbadkamer-inspiratie-verlichting-puurvangeluk.web

Afbeeldingen: Sanitairwinkel.nl

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: