Simpele manieren om je hal praktisch en mooi in te richten

Een van de meest lastige ruimtes in een huis is misschien wel de hal. Maar we maken van deze ruimte wel veel gebruik, want we lopen in en uit via de hal, trekken onze jas en schoenen aan in deze ruimte én ontvangen meestal visite in de hal. Daarom verdient deze ruimte een warm welkom als goede binnenkomer. En met de volgende simpele manieren om je hal praktisch en mooi in te richten gaat het zeker lukken. 

Praktische indeling  

In de meeste huizen is de hal vrij smal en klein, terwijl er toch elke dag optimaal gebruik van wordt gemaakt. Deze ruimte vraagt dus om een praktische indeling met mooie opbergkasten. Met een gezin heb je veel schoenen en jassen in huis. Praktisch opbergen is dan zeker een must. Kies bijvoorbeeld voor een grote en hoge opbergkast. Want wanneer je de lengte in gaat werken, lijkt de ruimte optisch groter en hoger. Hierdoor ligt de nadruk niet zozeer op de smalheid van de hal. In een hoge kast kun je tevens gemakkelijk schoenen, die je niet dagelijks draagt, opbergen boven in de kast. Zo is alles uit het zicht en heb je geen rommelige hal. Heb je ruimte onder de trap in de hal, dan kun je er ook voor kiezen om daar een mooie kast onder te (laten) maken. Want over het algemeen doe je maar weinig met de ruimte onder een trap. Het nodigt juist uit om daar spullen en schoenen neer te gooien, met een rommelige hoek als gevolg. 

>>> Meer meubel inspiratie om je huis aan te kleden <<< 

Kies voor lichte kleuren 

Door te werken met lichte kleuren, lijkt een ruimte groter. Kies je voor donkere kleuren, dan komt de ruimte meer op je af, waardoor het lijkt alsof de ruimte kleiner is. Kies ook in de hal voor accenten en accessoires in lichte tinten om het geheel mooi op elkaar aan te laten sluiten. Vergeet vooral het plafond en de vloer niet. Ligt er al een donkere vloer in de hal die je niet wilt vervangen? Kies dan voor een tof licht vloerkleed om meer diepte en ruimte te creëren. Het plafond kun je het beste wit maken. 

Minder is meer

Gebruik niet al te veel meubels en accessoires in de hal. Hoe minder spullen, hoe beter de ruimte tot zijn recht komt. Wil je toch een aantal items en accessoires gebruiken, kies dan voor minimalistisch. Minder is echt meer! Meer licht, meer ruimte, meer genot!

Spiegeltje aan de wand

Een spiegel maakt de ruimte altijd optisch groter, dus dat is zeker een goed idee. Kies voor een lange spiegel, zodat je ruimte nog groter en hoger lijkt. Een multifunctionele oplossing is een spiegelkast met opbergruimte voor schoenen. Ideaal om al je schoenen uit het zicht te werken en een lekker opgeruimde hal te hebben. Bovendien kun je, voordat je de deur uitgaat, ook nog even je make-up en outfit checken. 

Vloer en wanden 

Wil je de vloer en wanden aanpakken in een smalle hal? Leg planken of tegels dan in de breedte neer om de ruimte breder te laten lijken. Kies vooral ook voor grote en brede planken of tegels en geen kleine tegeltjes of smalle planken. Verf de plinten van de hal in dezelfde kleur als de vloer of maak een plint van de tegel of vloerplank om het nog ruimtelijker te maken en meer eenheid te creëren. 

Ga aan de slag met deze simpele manieren. Zijn we nog belangrijke tips vergeten, laat het ons gerust weten in de comments. 

>>> Laat je inspireren door meer interieur inspiratie <<<

Simpele manieren om je hal praktisch en mooi in te richten

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: