Een duurzame kinderkamer is een slimme keus!

kinderkamer-duurzaam-tips-4-puurvangeluk.web

Duurzaamheid is een thema dat al een tijd gaande is, maar steeds actueler wordt. Het is namelijk ontzettend belangrijk om goed met de aarde om te gaan en om dit ook voort te blijven zetten. Daarbij is het belangrijk dat er ook steeds meer bewustzijn bij kinderen wordt gezorgd, zodat zij hier mee opgroeien, maar dit ook voort kunnen zetten. De toekomst ligt tenslotte in hun handen. Duurzaamheid kun je op meerdere manieren toepassen, maar een van de manieren om dit aan je kinderen te tonen is door hun kinderkamer duurzaam te maken. Zo is een mooi begin gemaakt. De muurverf haal je bij de verfwinkel verf-plaza en dan is het tijd om met de rest te beginnen. Een duurzame kinderkamer is een slimme keus!

Spullen doorgeven aan anderen

Sommige mensen kiezen ervoor om hun spullen nieuw in de winkel te halen, maar dat is niet goed voor het milieu, omdat hier bomen voor gekapt moeten worden en dat iedere keer weer. Daarom is het een betere keuze om spullen te hergebruiken. Zo is er misschien iemand in je omgeving die nog een bedje of een mooie commode over heeft die je voor een klein bedrag over kunt kopen. Misschien is dit dan al een heel mooi meubel, maar misschien heeft het ook nog wel een likje verf nodig om het naar jouw smaak te maken. Zo kun je leuke meubels verzamelen voor in de kamer. 

>>> Bekijk en lees artikelen over inspirerende tweedehandswinkels 

kinderkamer-duurzaam-tips-puurvangeluk.web

Bewust de stoffen kiezen

Wanneer je de meubels verzameld hebt, dan is het ook tijd voor de aankleding van de ruimte. Zo is het goed om te kiezen voor lakens van biologische stoffen en ook bij gordijnen kun je voor een gerecyclede optie kiezen. Daarnaast zijn er genoeg leuke spullen te vinden die van natuurlijke materialen gemaakt zijn en waarvan de opbrengst weer naar het goede doel gaat. Er zijn veel leuke spullen en speelgoed van gerecyclede materialen waarmee je de voetafdruk van je kind zo klein mogelijk kunt houden.

kinderkamer-duurzaam-tips-2-puurvangeluk.web

Slimme duurzaamheid

Ook zijn er spullen die je zelf zou kunnen maken, denk bijvoorbeeld aan leuke kussens die je zelf kunt maken door oude leuke prints en stofjes van kleding erin te verwerken. Zo heb je vrolijke kussentjes of zelfgemaakte knuffeltjes die ook nog eens super duurzaam zijn. Op internet is er daarnaast genoeg te vinden dat andere mensen niet meer leuk vinden of kunnen gebruiken, maar dat jij een tweede leven kunt geven. Zo kun je op een leuke manier een mooie kinderkamer maken, maar dan met een mooie duurzame basis die vaak ook nog eens goedkoper is. 

>>> Dit zijn de nieuwste kinderkamer trends van 2023

kinderkamer-duurzaam-tips-3-puurvangeluk.web

Een duurzame kinderkamer is een slimme keus!

 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: