Dit zijn de voor- en nadelen van shampoo bars 

haren-wassen-shampoo-bars-voordelen-nadelen-puurvangeluk.web

Ken jij ‘m al? De shampoo bar van HelemaalShea? Het ruikt heerlijk en is lekker duurzaam! Steeds meer mensen ruilen hun plastic flessen om voor een shampoo bar. HelemaalShea is een kleinschalige zeepmakerij gevestigd in De Rijp, Noord-Holland. Ze maken handgemaakte shampoo bars, zeep, solid conditioners, vaste deodorant en andere fijne producten. Alle producten worden gemaakt in kleine oplagen en Zepig koopt de producten ook in kleine oplagen in, zodat de producten altijd helemaal vers zijn. Wij hebben de shampoo bars getest en delen graag onze meningen! Benieuwd naar de voor- en nadelen van shampoo bars? We zetten ze voor je op een rijtje. 

Wat zijn shampoo bars?

In plaats van de vloeibare variant in een plastic fles ziet een shampoo bar eruit als een stuk zeep en heeft een vaste structuur. Met een shampoo bar kun je op een milde en natuurlijke wijze je haar reinigen en verzorgen.

shampoo-bars-voordelen-nadelen-helemaalshea-puurvangeluk.web

De voordelen op een rijtje

Wij (2 volwassenen en 2 kinderen) hebben de shampoo bars getest en delen graag onze meningen.

  • Door het gebruik van etherische oliën ruikt de zeep heerlijk in je haar en het schuimt heel goed. Dit in tegenstelling tot andere shampoo bars die we al eens eerder hebben getest. 
  • Je hebt echt het gevoel dat je haar goed schoon wordt.
  • Een shampoo bar is milieuvriendelijk, het wordt gemaakt van natuurlijke ingrediënten en is verpakt in een FSC gecertificeerd kartonnen doosje. De verpakking is geheel plasticvrij en 100% recyclebaar.
  • Een gemiddelde shampoo bar gaat tot drie keer langer mee dan een fles shampoo (afhankelijk van het gebruik uiteraard). Het product is dus lekker duurzaam in gebruik.
  • Ideaal product voor op reis! Het neemt veel minder ruimte in beslag dan flessen shampoo. Je hebt geen gedoe meer met een maximaal aantal milliliter of plastic zakjes in je bagage. Een shampoo bar telt namelijk niet als vloeistof.  
  • Het is vegan en dierproefvrij. Daarnaast is het vrij van gluten, parabenen, siliconen, ftalaten, synthetische kleurstoffen, microplastics en conserveringsmiddelen. Een gezond product voor je haar dus!
  • De shampoo bars van HelemaalShea zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Er wordt aan ieder haartype gedacht.  

shampoobar-helemaalshea-voordelen-nadelen-puurvangeluk

De nadelen van shampoo bars

We vinden een eerlijk oordeel altijd belangrijk en daarom delen we ook de nadelen van de shampoo bars op. Althans de nadelen die wij zo hebben ervaren. Het is en blijft altijd een persoonlijke mening. 

  • Het is misschien even wennen, een blok zeep in plaats van een fles die makkelijk in gebruik is. De shampoo bar wordt nat en glibberig onder de douche waardoor het uit je handen kan glippen. Het makkelijkste is om met de zeep over je haar voort te bewegen tot het schuimt. Masseer het schuim daarna in met je handen en spoel het uit. Als je eenmaal doorhebt hoe het werkt, ben je er zo aan gewend! 
  • Laat de shampoo bar gerust in de douche liggen, maar leg het na gebruik op een schaaltje of in een bakje. Je hoeft de shampoo bar niet af te dekken, maar leg het op een droge plek in de douche/badkamer.
  • Wat ons betreft mag er iets meer geur vrijkomen van de shampoo bars. Maar verder zijn we echt heel enthousiast over deze shampoo bars.

Wat vond je van de voor- en nadelen van shampoo bars?

>>> Zo bereik je in 3 stappen een stralende huid 

>>> 4 Redenen om natuurlijke producten te kopen

shampoo-bar-voordelen-nadelen-puurvangeluk

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d