4 Redenen om natuurlijke producten te kopen

Samen de wereld een stukje mooier maken, dat is waar niet alleen ik naar streef, maar ook PAPER & BOO heeft deze intentie. Alle kleine beetjes helpen en een beter milieu begint natuurlijk bij jezelf. Samen kunnen we het verschil maken! En het hoeft echt niet gelijk over de top, maar wanneer we allemaal een stukje bewustwording delen, sparen we met z’n allen het milieu voor onszelf, maar ook voor onze kinderen en misschien later onze kleinkinderen. Daarom deze 4 redenen om natuurlijke producten te kopen.

1. Beter voor het milieu

Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel verschillende duurzame en natuurlijke materialen verkrijgbaar. We snappen dat de termen natuurlijk en duurzaam voor iedereen een andere betekenis hebben. De een wordt er heel blij van, terwijl een ander het misschien betutteling vindt. Maar … als we het hebben over een goed, gezond milieu en geld besparen, dan kunnen we ons daar allemaal wel in vinden.

PAPER & BOO is een pareltje die precies weet hoe hoe ze met duurzaamheid om moet gaan. Bij https://paperandboo.com/ gebruiken ze namelijk materialen als bamboe, gerecycled papier en tarwestro. Klinkt lekker duurzaam toch!? Een deel van deze materialen vind je ook terug in de naam PAPER & (BAM)BOO. Naast de natuurlijke producten, worden ook alle verpakkingen gemaakt van 100% biologisch afbreekbare grondstoffen en worden verzorgingsproducten geproduceerd van natuurlijke en duurzame ingrediënten. En weet je wat zo fijn is? Het hoeft echt niet duur te zijn.

2. Producten gaan langer mee

Het is belangrijk om natuurlijke en duurzame producten goed te bewaren. Zo gaan ze zo lang mogelijk mee en vooral heel belangrijk, ze blijven hygiënisch. Daarom zijn de duurzame opbergmogelijkheden een must voor de producten. Je wilt uiteraard wel dat al jouw cosmetica en andere verzorgingsmiddelen op en top fris en hygiënisch blijven. Er zijn diverse mogelijkheden, zoals opbergbakjes, plankjes en zakjes die ervoor zorgen dat de producten goed worden bewaard. Ideaal om ook je favo producten mee te nemen op vakantie.

3. Ruimtebesparend

Het is de leefstijl die je misschien even iets moet aanpassen of bijschaven. Maar dat is zo gepiept. Wissel jouw plastic tandenborstel bijvoorbeeld eens in voor een bamboe tandenborstel en ruil de plastic flessen in de douche in voor een body, conditioner of shampoo bars. Ideaal! Het is niet alleen een verwennerij en beter voor het milieu, ze nemen ook nog eens een stuk minder ruimte in beslag. Een goede oplossing voor een kleine badkamer en handig wanneer je op vakantie gaat of een weekende weg en je eigen producten mee wilt nemen.

4. Bespaar geld

De laatste van de 4 redenen om duurzame en natuurlijke producten te kopen, maar zeker niet de minste in het rijtje is: bespaar geld. Uiteindelijk willen we allemaal een fijne leefomgeving, dus daar zijn we ook met z’n allen verantwoordelijk voor. Echt met een aantal kleine aanpassingen maak je al een groot verschil. Zo ben ik bijvoorbeeld bezig om heel goed afval te scheiden, kliekjes in te vriezen in plaats van weg te gooien om voedselverspilling te voorkomen en gebruiken we zoveel mogelijk spaarlampen. Bovendien kunnen we samen ook wel iets meer consuminderen en bewuster omgaan met aankopen. Op deze manier spaar je het milieu en bespaar je ook geld in je portemonnee. PAPER & BOO reduceert afval en motiveert door duurzame, herbruikbare producten op de markt te brengen. Daarnaast beperken ze bij PAPER & BOO het gebruik van verpakkingsmaterialen tot het noodzakelijke.

>>> Meer duurzame inspiratie <<<

4 Redenen om duurzame en natuurlijke producten te kopen

 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d