Dit is de beste reisperiode voor een groepsreis naar IJsland

Hotelreis IJsland-puurvangeluk.web

IJsland is een eilandstaat ten noordwesten van het Europese vasteland. Het land ligt op een breukvlak van twee aardkorsten naast de poolcirkel. Je vindt hier grote gletsjers, bevroren watervallen, ijsmeren, kolkende modderpoelen, groene natuurgebieden en reusachtige walvissen. IJsland kent twee seizoenen, zomer en winter. Doordat het land zo veelzijdig is, heeft ieder seizoen wel iets bijzonders te bieden. Wil je mooie hikes maken in de natuur en walvissen spotten? Dan zijn de zomermaanden, van juni tot september, de beste reisperiode voor een groepsreis naar IJsland. Maar voor de echte sneeuwliefhebbers die graag het noorderlicht willen spotten is de winter, van oktober tot maart, de beste reisperiode. Kortom, je kunt IJsland het hele jaar door bezoeken en de beste reisperiode hangt af van jouw wensen. Dit is de beste reisperiode voor een groepsreis naar IJsland.

Groepsreizen Djoser

Heb jij altijd al een unieke groepsreis willen maken naar IJsland? Dat kan! Ze stippelen een prachtige reis voor je uit met de mooiste routes. Maar daarnaast zetten zij zich ook in voor duurzame reizen, waarbij er rekening wordt gehouden met mens, milieu, natuur en cultuur. Daar houden we van! Bij Djoser kun je verschillende groepsreizen boeken naar IJsland:

Wandelreis IJsland 11 dagen

Droom jij van een wandelvakantie met routes langs ongerepte natuurgebieden? Dan is deze wandelreis in IJsland een must-do! Het kleurrijke Reykjavik is het beginpunt van de wandelreis. Je wandelt in drie verschillende natuurgebieden waar een basiskamp wordt opgezet. In de vallei bij Thorsmörk en bij Skaftafell zijn diverse goed gemarkeerde wandelroutes en ook Landmannalaugar, het mooiste wandelgebied van IJsland. Je overnacht de eerste nacht in een guesthouse en de overige nachten in een tent. Djoser zorgt voor kampeer- en kookuitrusting. Jij hoeft zelf alleen een slaapzak mee te brengen én goede wandelschoenen uiteraard! Een goed humeur is trouwens ook niet onbelangrijk. 😉 De wandelreis kun je maken in juni, juli en augustus. Dit zijn de beste maanden om naar IJsland te reizen in de zomerperiode.

Wandelreis IJsland-groepsreizen-puurvangeluk.web

Rondreis IJsland 13 dagen

Tijdens deze unieke rondreis bezoek je de gouden cirkel en vele andere hoogtepunten. Maak een walvis- of gletsjertocht of bezoek één van de thermale baden. Je gaat een wandeling maken in het mooiste wandelgebied van IJsland: Landmannalaugar. Je reis het hele eiland rond en komt op de mooiste plekken. Onderweg kom je adembenemende watervallen, lavavelden en zwarte zandvlaktes tegen. Je verblijft voornamelijk in kleinschalige hotels en guesthouses. Dit is een reis om nooit meer te vergeten! Deze rondreis kan gemaakt worden in juni, juli en augustus. De beste reisperiode tijdens de zomermaanden. 

IJsland algemeen-groepsreizen-puurvangeluk.web

Kampeerreis IJsland 15 dagen

Reis dwars door de ongebaande woeste vulkanische hooglanden, langs watervallen en groene natuurgebieden naar het noorden van IJsland. Op ontdekkingstocht naar de immens grote orka’s en walvissen. Via de Oostfjorden en de hoogtepunten van de zuid- en noordkust reis je terug naar Reykjavik. Tijdens deze reis wisselen je het kamperen af met overnachtingen in accommodaties. Deze groepsreis kun je maken in juli of augustus. De twee beste maanden om te kamperen in IJsland tijdens de zomerperiode. 

Kampeerreis IJsland-groepsreizen-puurvangeluk.web

Winterreis IJsland 7 dagen

Maak een reis door het wonderschone winterse landschap van IJsland! Aanschouw ruige uitgestrekte landschappen, geisers, watervallen, lavavelden en warmwaterbronnen. Je gaat het kleinschalige Laugarvatn Fontana bezoeken, of de Secret Lagoon Hot Spring. Uiteraard breng je ook een bezoekje aan het nationale park Thingvellir, wat letterlijk ‘de vlakte van het parlement’ betekent en het imposante gletsjermeer Jökullsarlón. Als je geluk hebt, kun je de dag afsluiten met het natuurwonder noorderlicht. Tijdens de reis overnacht je in middenklasse hotels. Deze groepsreis kun je maken in januari, februari of maart. De beste reisperiode in de winter.

Is het jou duidelijk geworden wat de beste reisperiode voor een groepsreis naar IJsland is? Bekijk dan hier de groepsreizen naar IJsland. Ben je ook nog benieuwd naar andere groepsreizen die Djoser aanbiedt? Bekijk alle reizen van Djoser.

>>> Top 8 mooie en verre vakantiebestemmingen 

>>> 6 Keer waarom een fietsvakantie een aanrader is

Winterreis IJsland-puurvangeluk.web

Dit is de beste reisperiode voor een groepsreis naar IJsland

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: