6 Keer waarom een fietsvakantie echt een aanrader is

Ben je gek op fietsen en wil je wel graag een keer een fietsvakantie uitproberen? Doen! Waarschijnlijk word je na een fietsvakantie helemaal enthousiast en maak je er een jaarlijkse traditie van. We vertellen je 6 keer waarom een fietsvakantie echt een aanrader is. Neem je fiets mee en ga op ontdekking binnen of buiten Nederland! 

1. Heerlijk in de buitenlucht 

Het grootste voordeel van een fietsvakantie is dat je de hele dag in de buitenlucht bent. Het is goed voor de beweging, voor je conditie, je lichaam en geest. Zowel fysiek als mentaal is het een fijne uitdaging met onderweg veel te zien en te ontdekken. Je kunt je hoofd leegmaken en alles van je af laten glijden onder het genot van een fris windje door je haren. Tegelijkertijd fiets je door de prachtige natuur!

2. Je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt 

Het voordeel van een fietsvakantie is dat je ontzettend veel kunt zien onderweg. Je komt op plekken waar je met de auto niet bij kunt komen, zoals door pittoreske straatjes en smalle laantjes. Parkeren is super gemakkelijk. Je kunt zo dicht mogelijk bij dat ene gezellige restaurantje komen en een paar wijntjes drinken of het prachtige autovrije bergdorpje bezoeken. En weet je wat vooral een voordeel is? Je hoeft niet lang op zoek naar een parkeerplek, ideaal! Kortom, je bent met een fietsvakantie vrij om te gaan en staan waar je wilt. 

3. Zomer en winter in binnen- en buitenland 

Een fietsvakantie kun je het hele jaar door plannen. Je kunt een fietsvakantie plannen in Nederland, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een toffe trip te maken in het zonnige zuiden. De keuze is reuze en ook de landen waaruit je kunt kiezen voor een fietsvakantie zijn divers. Van een fietsvakantie in Nederland en Duitsland tot aan Frankrijk, Italië en Zweden. Dus of je nu graag fietst met een hoge temperatuur of je wilt fietsen met een lagere temperatuur, het kan allemaal! 

>>> Lees en laat je inspireren: Fietstours met gids, fietsend genieten van de omgeving

4. Je hoeft niet sportief te zijn 

De meeste mensen denken dat je super sportief moet zijn om een fietsvakantie te organiseren, maar niets is minder waar. Het kan wel een voordeel zijn als je een beetje getraind bent en je uithoudingsvermogen op peil is, maar zie je het als een nieuw avontuur, dan is dat natuurlijk ook heel tof. Zelfs voor beginners! 

5. Actieve vakantie 

Ook al heb je vakantie, een beetje actie in de botten kan nooit geen kwaad! Met een fietsvakantie ben je met actieve ontspanning bezig. Je krijgt er energie van en zorgt er gelijk voor dat je ontspant. Weliswaar op de fiets in plaats van op een handdoekje aan zee, maar hey … je kunt natuurlijk ook prima een handdoekje in je fietstas stoppen en een baaitje opzoeken als je in het buitenland bent. Het is juist een heerlijke combinatie, genieten van actieve ontspanning tijdens een fietsvakantie. 

6. Beter voor het milieu en je portemonnee 

Door de auto te laten staan en de benenwagen te pakken, denk je gelijk positief mee met het milieu. Een fietsvakantie is een duurzame manier van de regio ontdekken. Er zijn geen uitlaatgassen die vrijkomen en je bent ook geen benzine of diesel kwijt om op je eindbestemming aan te komen. Wel zo fijn in deze tijd waarin benzine behoorlijk prijzig is. Dus het is niet alleen goed voor het milieu, het is ook nog eens beter en leuker voor je portemonnee. 

Baja Bikes fietsvakanties 

Denk je na het lezen van dit artikel JAAAA … ik wil een fietsvakantie organiseren? Of ga je vaker op fietsvakantie en wil je je oriënteren voor een ander land waar je van een fietsvakantie kunt genieten? Dan ben je bij Baja Bikes aan het juiste adres om je te laten inspireren, informatie in te winnen en jouw ideale fietsvakantie te boeken. En je kunt zelfs op veel plekken met een Nederlandse gids de regio ontdekken. Moeten we nog meer redenen bedenken om op fietsvakantie te gaan? 😉 

2 reacties op “6 Keer waarom een fietsvakantie echt een aanrader is”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: