Dit zijn de 4 belangrijkste voordelen van screens 

Screens worden tegenwoordig steeds populairder. En dat snappen we! Niet alleen in de zomer zijn screens een aanrader, ook in de wintertijd kun je voordelen ervaren van screens. Dit zijn de 4 belangrijkste voordelen van screens. Lees en laat je inspireren! 

Wat zijn screens?

Wel zo handig om te weten natuurlijk. Screens zijn zonneschermen die aan de buitenkant van een raam of deur worden bevestigd. Deze zijn, afhankelijk van je wensen, met de hand of elektrisch te bedienen. Een screen bestaat uit een doek dat vanaf de bovenkant van je raam of deur naar beneden komt via geleiders. Het valt voor je raam of deur naar beneden en zit een paar centimeters van je raam af. 

Dit zijn de 4 belangrijkste voordelen van screens:

  1. Ze houden zonlicht en warmte tegen

Screens zijn perfect wanneer het in de zomer buiten warm is. Screens weerkaatsen zonlicht tot maar liefst 85% – 90%. Het glas van ramen en deuren worden hierdoor niet warm en dit zorgt er tevens voor dat de warmte niet naar binnen komt en het lekker koel blijft in huis. Maar ook in het voorjaar en in de winter is het prettig om de screens te laten zakken wanneer de zon naar binnen schijnt en het licht bijvoorbeeld weerkaatst op je televisie of andere beeldschermen. Screens zorgen er tevens voor dat je meubels niet verkleuren door zonlicht dat naar binnen schijnt.

  1. Ze zorgen voor privacy

Screens zijn niet alleen ideaal om het zonlicht of de weerkaatsing van zonlicht tegen te houden, ze zorgen ook voor de nodige privacy. Wil je bijvoorbeeld geen last hebben van inkijk in je huis, maar wil je de gordijnen ook niet volledig sluiten? Dan kun je de screens laten zakken en heb je voldoende privacy. Je kunt van binnen wel naar buiten kijken, maar van buiten niet naar binnen kijken.

  1. Geen grote cassettes aan je huis

In tegenstelling tot zonweringen en rolluiken, heb je bij screens geen grote cassettes aan je huis hangen. Screens en de cassettes van screens nemen amper ruimte in beslag en vallen veel minder op dan andere zonweringen. 

  1. In verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar

Nog een voordeel van screens is dat ze in verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar zijn. Zo kun je screens kiezen in de kleur dat past bij je huis. Maar ook het materiaal van het doek is in verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar. Je hebt de standaard variant screens, maar kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor de windvaste variant screens. Ben je op zoek naar zonwering die ook warmte vasthoudt? Dan bieden ZIPscreens de bescherming en isolatie die je zoekt. Ze bedekken het volledige raam in tegenstelling tot de andere varianten. Deze hebben aan de zijkant een beetje ruimte voor lichtinval. Voor welke variant kies jij?

Dit zijn de 4 belangrijkste voordelen van screens 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d