Wanneer en hoe ga je op zoek naar de perfecte trouwjurk?

trouwen-trouwjurk-passen-kopen-puurvangeluk

Als je weet dat je gaat trouwen ga je als een malle op zoek naar een mooie trouwjurk. Of misschien toch niet? Want hey … je koopt natuurlijk geen pakje boter. Neem je tijd! Wees niet te snel met het kopen van een trouwjurk, maar wacht ook weer niet te lang. Snap je het nog? Wanneer en hoe ga je op zoek naar de perfecte trouwjurk? We nemen je mee in de zoektocht, lees en laat je inspireren. 

Begin met oriënteren 

Het is belangrijk om te beginnen met de eerste stap: oriënteren. Er is zo ontzettend veel verkrijgbaar dat je bijna door de bomen het bos niet meer ziet. Ontdek de collectie Alma Novia trouwjurken. Dit Spaanse bruidsmode merk staat bekend om de prachtige romantische bruidsjurken. Maar misschien heb je al wel jarenlang in je hoofd in welke trouwjurk je wilt gaan trouwen. Heb je dit totaal niet en vind je heel veel trouwjurken mooi? Dan is het goed om je te oriënteren. Bekijk bruidsboeken, struin het internet af en laat je inspireren op Pinterest. Zo kom je een stapje dichter bij je droomjurk. Tip: laat je partner ook eens meekijken zonder dat je zelf aangeeft welke jurken je mooi vindt. Dan heb je vast in ieder geval een beetje in kaart wat je partner mooi of absoluut niet mooi vindt.

Trouwjurken passen 

Als je ongeveer weet in welk soort trouwjurk je wilt gaan trouwen, dan is de volgende stap aan de beurt. Maak een afspraak bij een bruidswinkel naar wens en ga trouwjurken passen. Doe dit ongeveer 11-9 maanden voor de grote dag, jullie trouwdag. Waarom zo vroeg? Dan heb je namelijk nog alle tijd om na te denken over alle trouwjurken die je hebt gepast. Tip: maak foto’s van de trouwjurken die je past, zodat je het nog eens rustig op je in kunt laten werken en bekijken. 

Uit je comfortzone 

Tijdens het oriënteren heb je waarschijnlijk prachtige droomjurken gevonden waar je jezelf wel in ziet shinen tijdens de grote dag. Maar we kunnen je nog een tip geven: pas ook jurken die je zelf niet zou uitzoeken en laat je adviseren door een medewerker in de bruidswinkel. Het is juist leuk om iets te passen dat totaal uit je comfortzone ligt. Al is het alleen maar om te zien hoe het staat en om uit te sluiten dat je echt verliefd bent op die andere trouwjurken. Bovendien is trouwjurken passen een feestje om te doen, dus neem moeders, zusjes en vriendinnen mee. Maar maak het niet te gek! Want zoveel mensen, zoveel meningen en dat kan de keuze best lastig maken. 

Matching outfits 

Houd bij het kiezen van je bruidsjurk rekening met de outfit van je partner. Meestal weet de moeder of ander familielid van de partner welke outfit de partner gaat dragen. Tijdens het passen van trouwjurken kunnen ze daar ook rekening mee houden. Vraag hier ook gerust naar tijdens het passen, want veel moeders of familieleden zijn helemaal in de wolken als ze jou in een prachtige trouwjurk zien staan en vergeten helemaal de rest. Matching outfits tijdens de bruiloft zijn natuurlijk heel belangrijk voor een happy matching couple!

Trouwjurk bestellen 

JA … heb je de perfecte trouwjurk gevonden en voel je je een echte prinses? Dan weet je dat het dé jurk is waarin jij het jawoord gaat geven aan je partner. Zorg dat je de trouwjurk van je dromen max. 8-6 maanden voor je bruiloft gaat bestellen. Trouwjurken zijn niet altijd voorradig en moeten misschien besteld worden waardoor je te maken hebt met levertijd. Daarnaast kan het zijn dat je jurk niet helemaal perfect zit en hier en daar nog aangepast moet worden. Dan moet de coupeuse nog aan de slag met de jurk en dat kost uiteraard allemaal tijd. Dus voorkom onnodige stress en bestel op tijd jouw ideale trouwjurk. Dit geeft je een heerlijk gevoel en zo kun je in alle rust uitkijken naar jullie prachtige dag. Geniet van de zoektocht!

Dit waren onze tips wanneer en hoe ga je op zoek naar de perfecte trouwjurk. Heb jij nog waardevolle tips? Laat het ons weten!

>>> 4 Mooie trouwlocaties in een kasteel

>>> 8 Toffe trouwlocaties op een boot 

Wanneer en hoe ga je op zoek naar de perfecte trouwjurk?

 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: