6 Tips om van je huis een sfeervol thuis te maken

6-manieren-sfeervol-thuis-puurvangeluk

Een huis moet voelen als een thuis. Het moet een plek zijn waar je je op je gemak voelt, waar je wilt zijn en waar je je helemaal happy voelt. Kan jouw huis wel een tikkeltje spark gebruiken? We hebben 6 tips om van je huis een sfeervol thuis te maken, zonder dat je allerlei toeters en bellen uit de kast moet halen.

Tip 1. Woonkamer sfeervol inrichten

Eén van de kamers waar je veel vertoeft is de woonkamer. Niet geheel onbelangrijk dus dat de woonkamer voelt als een thuis. Het mag lekker sfeervol ingericht zijn en je hebt er echt niet veel voor nodig. Je kunt namelijk gerust rommelen met de items die je al in huis hebt staan. Verzet bijvoorbeeld eens een mooie kandelaar van de tafel naar de vensterbank. Verschuif een bloempot van de kast naar de eettafel en geef accessoires eens een ander kleurtje met een likje verf. Je creëert een andere en vooral eigen look wanneer je accessoires die je al hebt lekker gaat pimpen. Misschien is je buurvrouw ook uitgekeken op haar accessoires en kunnen jullie eens met elkaar ruilen. Mixen en matchen is het nieuwe interieur geluk!

Tip 2. Keuken met een frisse uitstraling

De keuken is de plek waar geroerd, gekookt en gebakken wordt. Hier begint de dag met het ontbijt en het vullen van de broodtrommels en eindigt de dag met een borreltje aan de keukentafel. Maar een keuken is meer dan dat! Een keuken mag oogverblindend zijn, een frisse uitstraling hebben en een plek zijn die voelt als thuis. Weet je hoe je dat heel gemakkelijk kunt realiseren? Groene plantjes it is! Maar nog leuker: verse groene kruiden. Ze ruiken lekker, smaken opperbest, zijn gezond en zoals je ze hier aan de wand ziet is het een prachtig pronkstuk om naar te kijken. Het haalt de keuken helemaal op en het ziet er super sfeervol uit.

Tip 3. Slaapkamer nieuw leven inblazen

Een ruimte die eveneens veel aandacht verdient is de slaapkamer. Je brengt gedurende de dag veel tijd door in je slaapkamer. Je slaapt misschien wel veel van je tijd wanneer je in de slaapkamer bent, maar hey het oog wil ook wat natuurlijk. Een fijne en sfeervol ingerichte slaapkamer zorgt voor een rustgevend gevoel. Dat zorgt er tevens voor dat je lekker in slaapt valt en uitgerust wakker wordt. Een comfortabel bed is daarbij natuurlijk wel belangrijk, want wanneer je bed voor geen meter ligt, word je echt niet uitgerust en relaxed wakker. Wil je niet wakker worden van het licht van buiten? Dan zijn houten jaloezieën een aanrader. Ze houden de slaapkamer lekker donker waardoor je heerlijk slaapt. Bovendien staat het super chique! Vergeet ook vooral niet een aantal groene zuurstofrijke planten op de slaapkamer te zetten. Ze kleuren de boel zo lekker op. En last but not least: hang een spiegel op voor de finishing touch, meer dan dat heb je eigenlijk niet nodig. Less is more!

6-manieren-sfeervol-thuis-slaapkamer-puurvangeluk

Tip 4. Kleinste kamertje pimpen

Het kleinste kamertje van het huis, het toilet, mag ook sfeervol zijn en voelen als thuis. Ook daar kom je immers regelmatig. Je kunt hier ook weer heel gemakkelijk met groene planten sfeer aanbrengen zonder dat je van alles moet gaan veranderen. Groene planten voorzien de ruimte van sfeer en zuurstof, een beetje extra zuurstof in het toilet is helemaal niet zo gek! 😉

6-tips-kleine-kamertje-toilet-sfeervol-puurvangeluk

Tip 5. Relaxen en ontspannen in de badkamer

Een badkamer is een plek om lekker te relaxen en te ontspannen. Na een lange werkdag, een drukke avond of gewoon zomaar lekker tussendoor. Het is altijd een goed idee om je even terug te trekken en op te sluiten in de badkamer. Ook van de badkamer kun je een sfeervol thuis maken zonder al te veel gedoe. Door ook hier weer te werken met groen geluk (planten) heb je binnen no-time een heel andere look and feel en geeft het je direct een ontspannen gevoel.

Dit zijn dé badkamertrends van 2022!

badkamer-sfeervol-thuis-puurvangeluk

Tip 6. Kinderkamer opvrolijken

Kindjes willen zich ook graag thuis voelen in hun huis. Gezelligheid en liefde zijn de juiste ingrediënten. Maar vergeet ook hun eigen kinderkamer niet. Een kinderkamer mag echt sprankelen van kleur en echt een gezellige sfeer hebben. Leuke accessoires, kleurrijk speelgoed en lekkere frisse groene planten maken het helemaal compleet. Heb je een kleine kinderkamer of een kinderkamer waar twee kindjes vertoeven? Dan is een stapelbed een regelrechte hit. Kids vinden dit fantastisch, het is ruimtebesparend en het staat gelijk super sfeervol.

Dit waren de 6 tips om van je huis een sfeervol thuis te maken. Heb jij nog toffe ideeën? Laat het ons weten!

photo-1549588974-98aae09c3845
photo-1531883216697-9471b02b8aab

6 Tips om van je huis een sfeervol thuis te maken

2 reacties op “6 Tips om van je huis een sfeervol thuis te maken”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d