Waarom een makelaar inschakelen bij de koop of verkoop van een woning? 

Een woning kopen of verkopen is altijd bijzonder en spannend. Er komt veel informatie op je af en zeker als je er geen kaas van hebt gegeten, vraag je je af waar je allemaal precies goed aan doet. Je kunt natuurlijk zelf gaan speuren op internet, want daar is veel te vinden, maar je kunt ook een professional inschakelen die er verstand van heeft. De huizenmarkt is een gekkenhuis, dus we vertellen je waarom een makelaar inschakelen bij de koop of verkoop van een woning een goed idee is. 

Deskundig advies 

De huizenmarkt is momenteel behoorlijk overspannen, dus daar kun je vast wel wat hulp en advies bij gebruiken. Je mag van een makelaar altijd een deskundig advies verwachten. Ze kunnen je adviseren over het koop- of verkoopbedrag van de woning, je optimaal begeleiden bij de vervolgstappen en de afhandeling. Wanneer je een woning gaat bezichtigen kun je dus ook zeker je eigen aankoopmakelaar meenemen als je dat wenst. Hij of zij kan informeren of de staat van de woning in goede orde is, er verborgen gebreken zijn en/of er asbest of betonrot in de woning zit. Daarnaast kan een makelaar ook bekijken wat de mogelijkheden voor jou/jullie kunnen zijn wat betreft verbouwing van de woning. 

Tip: Wil je er zeker van zijn dat de woning waar je oog op gevallen is bouwkundig in goede staat is? Nodig dan een bouwkundig ingenieur uit om de woning te beoordelen. Een makelaar beschikt wel over de nodige bouwkundige kennis, maar verborgen gebreken zijn niet altijd vermeld of direct te zien. 

>>> Huis te koop Tegelen 

Groot bereik 

Een makelaar heeft altijd een groot bereik en een breed netwerk. Dus of je je woning nu wilt verkopen of op zoek bent naar een nieuwe woning, de makelaar kan ervoor zorgen dat de woning goed onder de aandacht wordt gebracht of weet de juiste woning voor je te vinden door binnen hun (makelaars)netwerk te zoeken. Ze beschikken namelijk vaak over informatie van koopwoningen die nog niet in de markt staan, zodat je als eerste de kans krijgt om de woning te bekijken of een bod te doen. Zelfs in deze bijzondere tijd. 

Tip: Maak altijd vooraf duidelijke afspraken. Zorg voordat je een makelaar in armen neemt, je weet welk bedrag je te besteden hebt. Wat verwacht je van een makelaar, wat is de makelaarscourtage en in welke stappen neemt hij of zij je mee?

>>> Huis te koop Venlo 

Ontlasten en ontzorgen

Zeker wanneer je geen idee hebt wat er allemaal bij komt kijken, is het fijn dat een makelaar mee kan kijken, mee kan denken en de juiste stappen kan zetten om je te ontlasten en ontzorgen. Want je verkijkt je altijd weer op die stapel paperassen die je moet ondertekenen bij de koop en/of verkoop van een woning. Door een makelaar in te schakelen voorkom je dat je belangrijke zaken over het hoofd ziet of achteraf op de koffie komt, omdat papieren niet goed ingevuld of afgehandeld zijn. 

>>> Manieren om van je huis een sfeervol thuis te maken

>>> 7 Tips om je huis duurzaam te maken

Waarom een makelaar inschakelen bij de koop of verkoop van een woning? 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d