5 Voordelen van het dragen van een computerbril 

Tegenwoordig zitten veel mensen te werken achter hun computer of laptop. Maar dat niet alleen, we brengen privé ook de nodige uren door op de computer, laptop, tablet en/of smartphone. En door al dat blauwe licht dat deze apparaten uitstralen, kun je zelfs (langdurige) klachten krijgen. Droge en vermoeide ogen, hoofdpijn en andere lichamelijke ongemakken. Deze kun je gemakkelijk verminderen en zelfs verhelpen. Lees de 5 voordelen van het dragen van een computerbril. Het maakt echt een verschil! 

1. Rust voor je ogen 

Door de hele dag naar een beeldscherm met blauw licht te turen, ga je volledig focus leggen op het beeldscherm en knipper je minder met je ogen. Hierdoor worden ze droog, gevoelig, brandend en/of vermoeid. Probeer regelmatig weg te kijken van je beeldscherm om je ogen aan ander licht bloot te stellen en om ze te kalmeren. Het dragen van een computerbril is een waardevolle aanvulling, want deze filtert namelijk het blauwe licht van je scherm. Hierdoor krijgen je ogen meer rust, waardoor je minder klachten ervaart. 

2. Minder of geen hoofdpijn 

Doordat het blauwe licht gefilterd wordt door de computerbril, heb je minder snel last van hoofdpijn. Je gaat hoeft niet meer zo te turen op je beeldscherm waardoor je ook minder aan het knijpen bent met je ogen. De computerbril zorgt voor een helder en scherp beeld, dus je hoeft niet continu te zoeken en te corrigeren. En dat betekent dus minder of zelfs geen last van hoofdpijn. 

3. Minder overbelaste schouders, rug en nek 

Wanneer je gaat turen en zoeken op je beeldscherm, ga je verkrampen in je spieren met als gevolg pijnlijke schouders, rug en nek. Dit wil je natuurlijk voorkomen, want enkele uren per dag op je computer werken met klachten is geen pretje. Uiteraard is het belangrijk dat je tussendoor ook voldoende beweging neemt tussen het werken door om je spieren te ontspannen en overbelasting te voorkomen. Maar ook een computerbril is een aanrader om te voorkomen dat je gaat turen door het blauwe licht en je vervolgens gaat hangen voor je beeldscherm. Met schouder- , rug- en nekklachten als gevolg.

4. Betere focus en concentratie 

Wie wil er nu niet goede focus en optimale concentratie hebben tijdens het werken? Zeker nu we veel thuis aan het werk zijn en daar de focus soms ver te zoeken is. Door het dragen van een computerbril wordt het netvlies van je oog minder belast doordat het blauwe licht gefilterd wordt. Hierdoor heb je meer focus en verbetert je concentratie.

5. Lekkerder slapen 

Voldoende nachtrust is voor ieder mens van belang! En door het blauwe licht van computers, tablets en smartphones kan de nachtrust met gemak verstoord worden. Blauw licht remt de aanmaak van melatonine, waardoor je moeilijker in slaap valt. Gebruik voordat je gaat slapen al deze apparaten niet meer, als je dat lukt. Zet al je apparaten (ook overdag) op de donkere (nacht)stand, zodat achtergronden donker worden. En vergeet ook het dragen van de computerbril niet! Deze filtert het blauwe licht dat er nog aanwezig is. Hierdoor kun je beter slapen en word je uitgerust wakker. 

Zit jij veel te werken op je laptop of computer en lijkt een computerbril ook echt iets voor jou? Ik mag je € 5,- korting geven op een Seemy computerbril naar keuze met de kortingscode: PUURVANGELUK5. De Seemy computerbrillen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en ik ben zo’n fan dat ik hem elke dag draag als ik werk op mijn computer! De letters dansen niet meer voor mijn ogen en ik ervaar veel meer rust voor mijn ogen, waardoor ik een betere focus heb. Ik kan het je zeker aanbevelen, maar wil liever dat je het zelf ervaart om erachter te komen wat het voor jou kan betekenen. Laat je even weten wat je ervan vindt als je hem ook draagt?

>>> Meer Healthy tips <<<

>>> Meer Werkgeluk tips <<<

5 Voordelen van het dragen van een computerbril 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d