5 Tips voor duurzame dakbedekking van je schuur

We zijn allemaal steeds meer bezig met het verduurzamen van ons huis. Maar laten we vooral ook de schuur niet vergeten te verduurzamen. Je kunt al eenvoudig verduurzamen met een aantal kleine aanpassingen. Dit doe je met de volgende 5 tips voor duurzame dakbedekking van je schuur. 

Tip 1. Welke soorten duurzame dakbedekking zijn er?

Er zijn verschillende soorten duurzame dakbedekking verkrijgbaar, dus je kunt alle kanten op. Van groene dakbedekking gemaakt van een soort mos tot aan dakpanplaten, golfplaten en ga zo maar door. Uiteraard is het persoonlijk voor welke dakbedekking je kiest. Wij hebben voor ons schuurtje gekozen voor grijze dakpanelen, ook wel sandwichpanelen genoemd. Deze panelen hebben een strakke afwerking, waardoor je een modern geheel krijgt. Dit past bij verschillende stylen, omdat het niet druk en grof is, maar juist strak en tijdloos. Sandwichpanelen op het dak van je schuur staat supergaaf!

duurzame-dakpanelen-dakbedekking-puurvangeluk.jpg
VOOR
NA (de zon begon ervan te schijnen 😉 )

Tip 2. Kies voor geïsoleerde dakpanelen

Ga je echt voor duurzaam, kies dan voor geïsoleerde dakpanelen. Het isolatiemateriaal zit gelijk al in de dakpanelen verwerkt, waardoor je niet extra hoeft te isoleren. Dat scheelt je een hoop werk en tijd! De isolatie en duurzame coating zijn de belangrijkste punten in de productontwikkeling bij deze dakpanelen. En niet geheel onbelangrijk, de sandwichpanelen hebben naast de duurzame functie ook nog eens een isolerende, brandwerende en brandvertragende functie. Wel zo prettig!

Tip 3. Duurzame dakbedekking eenvoudig monteren

De dakpanelen zijn in diverse uitvoeringen en maten verkrijgbaar en zijn eenvoudig te monteren. Zorg voor de juiste afmetingen en laat ze op maat maken. Ook dit scheelt een hoop tijd en werk. Sandwichpanelen voor het dak worden veel gebruikt om daken af te werken van loodsen, schuren of hallen. Je schuift de dakpanelen over elkaar, zet ze vast met rvs schroeven/bouten met een rubber petje (om te voorkomen dat er water in het dak komt) en werkt het af met zijpanelen en zetstukken.

dakbedekking-duurzaam-dakpanelen-puurvangeluk.jpg
dakpanelen-schuur-duurzame-dakbedekking-isolatie-puurvangeluk

Tip 4. Geen onderhoud en gaat jarenlang mee

Het voordeel van de sandwichpanelen die wij uitgezocht hebben, is dat het jarenlang meegaat. Bovendien heb je er weinig tot geen onderhoud aan. Ideaal! Het is dus niet alleen een duurzame oplossing, maar ook nog eens een hele fijne oplossing! Wie wil er nu niet tijd besparen door meer te kunnen genieten van een onderhoudsvrije tuin?

Tip 5. Duurzame dakbedekking kopen bij Bross Handel

Geen idee waar je goede en betaalbare dakpanelen kunt kopen? Bross Handel BV verkoopt uit voorraad A- en B-keus geïsoleerde dakplaten, geïsoleerde gevelplaten, damwanden, U-profielen, hoekprofielen, windveren en nokafwerking. Ook voor aanverwante producten ben je bij Bross Handel aan het juiste adres. Wij zijn dik tevreden met de duurzame dakbedekking van Bross Handel!

LEESTIP: 7 Tips om je huis, waar je oud wilt worden, duurzaam te maken

LEESTIP: 4 Tips om je woning onderhoudsvrij te maken

isolerende-dakpanelen-dakbedekking-puurvangeluk

2 reacties op “5 Tips voor duurzame dakbedekking van je schuur”

  1. Ziet er keurig uit, deze dakbedekking voor het schuurtje. Wij zijn net verhuisd en het aanbouwtje heeft van die golfplaten. Dat vind ik niet meer van deze tijd. We zijn dus naarstig op zoek naar een wat mooiere, duurzamere oplossing voor het dak. Met deze tips voor dakbedekking kunnen we wel wat.

    • Dank voor je berichtje, helemaal leuk! Wij zijn er super tevreden mee. Duurzaam en geen omkijken naar. Bovendien staat het heel strak. Wij zijn dik tevreden over het bedrijf waar wij dit gekocht hebben. Succes!

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d