Geplaatst in tuin

Tips voor een onderhoudsvrije tuin

Een tuin heb je om lekker in te zitten, te werken en om vooral heerlijk te genieten. Een tuin kun je natuurlijk ook gebruiken om lekker in te spelen, een groentetuin aan te leggen of om een schuurtje te bouwen. Met een tuin kun je alle kanten op, maar een tuin betekent ook onderhoud. Wanneer je alle tijd hebt om een tuin te onderhouden is er niets aan de hand. Je kunt ook kiezen voor een onderhoudsvrije tuin, zodat je langer kunt genieten in je tuin zonder dat je alleen maar in de tuin aan het werk bent.

Tuin inspiratie voor een onderhoudsvrije tuin

Een onderhoudsvrije tuin is zo ingedeeld dat je makkelijk te werk kan gaan in de tuin zonder dat het heel veel tijd en moeite kost. Zo hebben wij destijds gekozen voor verhoogde borders zodat je gemakkelijk het onkruid tussen de beplanting weg kunt halen. Je hoeft niet veel te bukken en kunt er gemakkelijk bij. Het is ook ideaal wanneer je huisdieren hebt. Ze zitten niet direct in de tuin. Bloembakken zijn ook een ideale oplossing wanneer je gaat voor een onderhoudsvrije tuin. Kies je voor veel bestrating, dan kun je de tuin super goed pimpen met mooie bloembakken met gekleurde planten en bloemen. Je hoeft enkel de bloembakken bij te houden en de stoep aan te vegen. Geen snoeiwerk met bloemen of planten.

bloembakken-onderhoudsvrije-tuin-puurvangeluk

Onderhoudsvrije tuin aanleggen

Je kunt ervoor kiezen een tuin aan te laten leggen door een bedrijf, maar hoe leuk is het om zelf aan de slag te gaan? Tegenwoordig vind je overal leuke ideeën en inspiratie om zelf je tuin aan te leggen. Je kunt heel gemakkelijk zelf een onderhoudsvrije tuin aanleggen, dat is tevens super leuk om te doen. Als alles klaar is ben je super trots op je eigen ideeën en ontwerpen. Kies bijvoorbeeld voor kunstgras, dit is enorm handig, kindvriendelijk en onderhoudsvrij. Geen gedoe met bemesting, kantjes knippen en de boel kort houden. Kunstgras is in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Je kunt kunstgras bijvoorbeeld perfect op een balkon leggen, dat voelt lekker aan de voetjes en je hebt er verder geen omkijken meer naar.

kunstgras-onderhoudsvrije-tuin-puurvangeluk

Kunstgras is kindvriendelijk

Kunstgras is ideaal wanneer er kinderen in de tuin spelen. Geen last van kale plekken waar geen gras groeit vanwege een speeltoestel of schommel, geen zand tussen de tenen en vooral geen onderhoud! Ideaal, de kinderen vinden het hier fantastisch. Ze kunnen heerlijk spelen op het kunstgras. Top kunstgras is niet van echt gras te onderscheiden, kan tegen een stootje en is beschermd tegen regen, kou en wind. Het verkleurt niet, waardoor het altijd groen blijft!

>>> Meer tuin inspiratie <<<

onderhoudsvrije-tuin-gras-puurvangeluk
onderhoudsvrijetuin-tips-puurvangeluk
onderhoudsvrij-tuin-tips-puurvangeluk
flower-2222218_960_720

Geef een reactie