Geplaatst in duurzaam, interieur

7 Tips om je huis duurzaam te maken 

Er zijn diverse mogelijkheden om je woning duurzaam te maken. Je kunt het laten doen door bedrijven maar uiteraard kun je ook zelf veel stappen ondernemen om je woning duurzaam te maken voor optimaal woongenot. Ideaal wanneer je een fijn stekje hebt gevonden waar je oud wilt worden. Een huis duurzaam maken levert je meestal niet direct geld op, dus smeer het uit over een langere periode of zie het als een mooie investering. We hebben 7 tips om je huis duurzaam te maken zodat je er langer kunt blijven wonen. 
 

1. Traplift in huis

Heb je een duurzame woning opgebouwd in de loop der jaren, veel geld geïnvesteerd en uiteindelijk ook bespaard, maar wil je langer thuis wonen om toch zo lang mogelijk van je duurzame woning te kunnen genieten en optimaal rendement eruit halen? Dat kan! Waneer je ouder of slecht(er) ter been wordt en je toch thuis wilt blijven wonen, kun je bijvoorbeeld een traplift laten plaatsen, zodat je toch lekker lang van je duurzame woning kunt blijven genieten. Dat kan uiteraard ook een tweedehands traplift zijn, zo bespaar je kosten en heb je toch alle gemak! Zeker wanneer je een stekje hebt (gevonden) waar je oud wilt worden is dit een supermooie aanvulling en investering voor je huis.

2. Dubbel glas

Een hele bekende is dubbel glas. Dubbel glas in je huis is relatief een kleine investering om je huis te verduurzamen. Het beschermt jou en je huis beter tegen warmte en kou, maar ook tegen geluid. Het zorgt er tevens voor dat je de verwarming rustig een tikje lager kunt zetten, dat scheelt weer stookkosten.

3. Dak isoleren

De meeste warmte stijgt naar boven. Zonde dus wanneer je een verdieping of zolder hebt die niet is geïsoleerd. Door het dak van je woning te isoleren blijft de warmte lekker in je huis zonder dat het omhoog schiet en de woning direct weer verlaat. Het scheelt je ook hier wederom veel stookkosten.

duurzame-tips-woning-puurvangeluk

4. Spouwmuren isoleren

Je hebt er vast weleens van gehoord, spouwmuren isoleren. Je kunt heel gemakkelijk de spouwmuren van je huis laten isoleren zonder dat je huis helemaal opgesloten wordt en niet meer kan ademen. Door de spouwmuren te isoleren ben je ook hierdoor weer beter beschermd voor warmte, kou en geluid.

5. Vloer isoleren

Voel je de kou via de vloer omhoog komen en trek je vaak warme sloffen aan? Dan is de vloer isoleren een goede optie! Wanneer de ruimte onder je huis niet geïsoleerd is trekt kou door de vloer heen en dat voel je direct. Zeker in de winter is dit voelbaar. Laat je vloer isoleren met materiaal dat niet de hele vloer afsluit. Vocht moet immers ook weg kunnen. Laat je goed informeren over de mogelijkheden en materialen. Uiteraard kun je ook zelf heel goed aan de slag gaan om je vloer te isoleren om kosten te besparen.

6. Zonnepanelen op het dak

Iets wat je steeds vaker ziet, zonnepanelen op het dak. Als we het over duurzaam wonen hebben is dit een investering die niet mag ontbreken. Wel is het handig om te weten dat je er dan voorlopig blijft wonen, anders is het de investering niet waard. Zonnepanelen verdien je namelijk op langere termijn pas terug.

duurzaam-zonnepanelen-tips-puurvangeluk

7. Zonneboiler

Een prachtig item, als je beschikt over voldoende ruimte in je huis. Een zonneboiler is een relatief betaalbare aanpassing om je woning duurzaam te maken, maar het kost je wel wat ruimte in huis om een zonneboiler op te hangen. Een zonneboiler maakt het water in een slang warm door de warmte van de zon en slaat het op in de boiler.

Heb jij nog goede tips om je woning duurzaam te maken? Laat het ons gerust weten!

Kijk hier voor meer wooninspiratie >>>

woning-duurzaam-maken-tips-puurvangeluk

Geef een reactie