Inspiratie voor het inrichten van een kleine badkamer

Hoe kleiner je badkamer, hoe creatiever je moet zijn om de ruimte goed te benutten. Heb jij een kleine badkamer en toffe ideeën nodig voor de inrichting? Wij geven je in ons nieuwe blog graag inspiratie voor het inrichten van een kleine badkamer. Een kleine badkamer oogt al snel klein door grote badkamermeubels en andere spullen. Dit kun je eenvoudig oplossen met een aantal handige tips en tricks. Door mooie lichte kleuren toe te passen oogt een ruimte altijd groter. Je kunt bijvoorbeeld ook gebruikmaken van glazen wanden, grote tegels en compacte badkamermeubels. Zorg ervoor dat alle producten netjes in de kastjes staan en jouw badkamer oogt gegarandeerd groter. Benieuwd naar welke badkamermeubels je het beste kunt kiezen met een kleine badkamer? Lees dan verder!

Lichte kleuren en hoogglans 

Door lichte kleuren toe te passen op de muren oogt een ruimte altijd groter. Wil je toch graag donkere kleuren in de badkamer? Kies er dan voor om een aantal donkere elementen te verwerken in de badkamer. Bijvoorbeeld een spiegel met zwarte omlijsting of een matzwart toilet. Wil je graag donkere tegels? Ga dan voor grote tegels en kies voor hoogglans. Door de weerspiegeling van hoogglans tegels lijkt een kleine badkamer groter.

Compacte hangtoilet 

Een hangtoilet is compact en ideaal voor kleine badkamers. Het draagt bij aan de uitstraling van de badkamer, maar ook aan de hygiëne. Je kunt het toilet en de ruimte onder het toilet eenvoudig schoonmaken. Het toilet komt niet in aanraking met de vloer, maar hangt als het ware boven de vloer, daardoor is het een luchtig en strak object. Tevens neemt een hangtoilet weinig ruimte in beslag. Superhandig!

De kunst van het weglaten 

Ken jij het? De kunst van het weglaten? Sommige mensen zijn er goed in, anderen totaal niet… Ik wel! Laat alles wat je niet nodig hebt verdwijnen in lades en kasten. Opgeruimd staat netjes! Het is belangrijk om het opgeruimd te houden in een kleine ruimte, daardoor oogt een ruimte rustiger én groter.

Multifunctioneel badkamermeubel

Badkamermeubels zijn verkrijgbaar in talloze formaten. Smal, breed, diep, ondiep, hoog of compact. Heb je een kleine badkamer? Kies dan voor een klein en ondiep model, bijvoorbeeld een badkamermeubel van 60 cm. Daarnaast kun je kiezen voor een badkamermeubel met lades of deurtjes. Door middel van lades wordt de ruimte in het ondiepe badkamermeubel optimaal benut. 

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand 

Een spiegel is onmisbaar in de badkamer. Voor veel dagelijkse handelingen heb je een goede spiegel nodig. Daarnaast doet een spiegel ook wonderen voor een kleine ruimte, het maakt de ruimte groter. De oppervlakte wordt natuurlijk niet groter, maar zo lijkt het wel. Je creëert meer diepte omdat alle items worden gespiegeld, zo lijken de muren minder dicht op elkaar te staan. Je kunt er ook nog voor kiezen om een spiegelkast op te hangen, een multifunctionele spiegel waar je ook nog spullen in kwijt kan. Win-win!

In samenwerking met Saniweb.nl.

>>> Lees meer toffe interieur inspiratie

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d