5 Voordelen van luisterboeken 

Luisterboeken, ken je ze al? Ze worden tegenwoordig steeds populairder. Het worden ook wel audioboeken genoemd. Je kunt op elk moment van de dag naar deze boeken luisteren. Ook al ben en blijf ik fan van boeken waarin ik kan bladeren, af en toe een luisterboek is ook superleuk en handig. We vertellen je 5 voordelen van luisterboeken. 

1. Altijd en overal 

Misschien wel het grootste voordeel van alle luisterboeken is dat je het altijd en overal kunt toepassen. Of je nu in de trein zit onderweg naar je werk of in de auto op weg naar je vakantiebestemming … het maakt niet uit! Want je kunt luisterboeken altijd en overal lezen. Ook thuis, op je vakantiebestemming liggend aan zee of op je bedje bij het zwembad. Een luisterboek is altijd en overal een aanrader!

2. Eindelijk die vervelende klusjes afwerken

Ben je geen fan van boeken lezen of gun je jezelf geen tijd om te lezen? Want o ja … je hebt nog een waslijst aan vervelende klusjes in huis liggen die eerst ‘moeten’. De boodschappen moeten nog opgeruimd worden, de ramen moeten nog gewassen worden, de tuin geschoffeld en en en … Een luisterboek biedt de oplossing. Plug je oortjes in, zoek een luisterboek naar wens en je kunt gewoon beginnen aan al die vervelende klusjes en klusjes die je nog wilt afwerken. Hoe fijn is het om ondertussen te genieten van mooie verhalen tussen het strijken of poetsen door? Ik vind strijken altijd een vervelende klus, maar met een luisterboek in mijn oren, wordt het ineens een stuk aangenamer. En zo komen de klusjes die anders blijven liggen ook eindelijk eens af. 

>>> Lees en laat je inspireren waarom niets doen juist goed voor je is

3. Voordeliger dan boeken kopen 

Boeken zijn best prijzig. En ik begrijp het wel hoor, er moeten natuurlijk meer mensen van eten. Maar als je echt een enorme boekenwurm bent, dan kunnen de boeken en de bijbehorende prijzen aardig oplopen. Met luisterboeken heb je geen stapels boeken in huis liggen die je onwijs veel geld hebben gekost en tevens veel ruimte in beslag nemen. Ideaal!

4. De keuze is reuze 

Nog een voordeel is dat er voldoende keuze is aan luisterboeken. Of je nu van romantische en zoetsappige verhalen houdt of thrillers en waargebeurde verhalen helemaal top vindt … de keuze is reuze! Wil je liever naar een prachtige biografie luisteren of een luisterboek voor je ontwikkeling of op werkvlak uitzoeken? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Kies een boek uit alle luisterboeken en het genieten kan beginnen. 

5. Luisterboeken voor iedereen!

Misschien wel het allergrootste voordeel van luisterboeken is dat het door iedereen gebruikt en gelezen kan worden. Er zijn zelfs luisterboeken voor kinderen. Tip voor de vakantie! Want luisterboeken zijn ideaal voor de kids in de auto wanneer je onderweg bent naar je vakantiebestemming. Zo hebben ze lekker wat te luisteren op de achterbank en gaat de tijd voor hun gevoel veel sneller. Bovendien kunnen ze lekker naar buiten blijven kijken en worden ze minder snel wagenziek. Je gaat een stuk relaxter je vakantie tegemoet, zonder dat ze zich vervelen op de achterbank of dat je continu moet mopperen. Kies voor jezelf ook een mooi luisterboek uit, plug je oortjes in en geniet!

>>> Altijd druk? Zo vind je meer rust in je drukke agenda

>>> 9 Tips voor een digitale detox

5 Voordelen van luisterboeken 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: