Tips voor het kopen van de eerste babyschoentjes

Wat zien ze er toch schattig uit, die kleine lieve babyschoentjes. Verleidelijk om ze te kopen voor je kleintje. De eerste periode heeft je baby geen schoentjes nodig, maar een paar schattige slofjes zijn natuurlijk nooit weg en fijn om de voetjes warm te houden. Vanaf het moment dat je kindje de eerste stapjes buiten gaat zetten, zijn goede schoenen wel aan te bevelen. Lees en laat je inspireren door de volgende tips waarop moet je letten bij het kopen van de eerste babyschoentjes.

Babyvoetjes in ontwikkeling 

De spieren en zenuwen van de voetjes zijn de eerste periode nog volop in ontwikkeling. Laat baby’s daarom bij de eerste stapjes binnen in huis op blote voeten lopen. Ze kunnen hun voetjes een beetje opbollen en klauwen, zodat ze het beste grip hebben om overeind te kunnen blijven staan. Hiermee trainen ze de spieren en zenuwen waardoor ze goed kunnen leren staan en lopen. 

 

Wanneer babyschoentjes kopen?

Doe dit pas wanneer ze zelfstandig kunnen lopen en wanneer ze buiten lopen. Het is misschien aantrekkelijk om ze eerder te kopen, omdat ze zo leuk zijn. Maar je moet ervan bewust zijn dat babyvoetjes snel groeien waardoor de kans groot is dat de schoentjes niet meer passen wanneer ze de schoentjes nodig hebben. 

 

Tips waarop je moet letten bij aankoop

Uiteraard wil je het allerbeste voor je kleintje, dus ook de juiste babyschoentjes. Let op de volgende tips wanneer je babyschoentjes gaat kopen:

  • Kies de juiste maat. Het bepalen van de schoenmaat van je kleintje is eenvoudig. Je kunt het voetje omtrekken op papier en met een meetlint de afstand tussen de hiel en de grote teen meten. We adviseren je om 1 cm bij de voetlengte op te tellen om de juiste maat te bepalen. Twijfel je tussen twee maten, dan adviseren we je altijd om voor de grootste maat te kiezen. 
  • Kijk ook goed naar de zool. Is de zool van rubber en is de schoen flexibel genoeg om lekker in te bewegen? Zorg dat de zool aan de onderkant is voorzien van antislip, hiermee voorkom je val- en glijpartijen. 
  • De achter- en zijkant waar de hakken en enkels in komen, mag stevig zijn, zodat de babyvoetjes voldoende stevigheid krijgen tijdens het lopen. 
  • Let op het materiaal van de babyschoentjes. Kies het liefst voor natuurlijk materiaal, zoals leer. Leer is stevig, ademend en voorkomt warme zweetvoeten. Bovendien slijt leer minder snel dan synthetische materialen. 
  • Let ook op of je de babyschoentjes gemakkelijk aan en uit kunt trekken. Omdat de schoentjes meerdere keren per dag aan en uit moeten, is het wel zo prettig als het ook gemakkelijk gaat. 

Schoenen en slofjes van Teddy & James 

Teddy & James weet als geen ander hoe belangrijk het is om je kindje te voorzien van goede en vooral comfortabele schoenen en slofjes. Ze willen daarom baby’s en peuters in de leeftijd 0-2 jaar (maat 18-21) maximaal ondersteunen bij het zetten van hun eerste stapjes! Zo zijn de schoenen die ze verkopen gemaakt van hoogwaardige kwaliteit, maar wel betaalbaar en tijdloos. De schoentjes hebben een rubberen zool die ervoor zorgt dat kinderen op een natuurlijke en veilige manier hun eerste stapjes kunnen zetten. Het comfort, de pasvorm en flexibiliteit zorgen ervoor dat je kleintje vol zelfvertrouwen de wereld kan gaan ontdekken. 

>> Toffe muurstickers voor de baby- en kinderkamer

>> Geboortekaartjes inspiratie 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: