5 Keer waarom gepersonaliseerde boeken zo leuk zijn

5-Keer-waarom-gepersonaliseerde-boeken-mijn-liefste-boek-zo-leuk-zijn

Lezen is leuk en belangrijk voor iedereen! Zeker voor kinderen is lezen en voorgelezen worden een must. Het helpt ze bij de groei en ontwikkeling en zorgt bovendien voor het nodige vermaak. En hoe gaaf is het wanneer kinderen zelf de hoofdrol spelen in hun eigen gepersonaliseerde boek? We gaan het je vertellen! 5 Keer waarom gepersonaliseerde boeken zo leuk zijn voor je kind(eren).

1. Educatieve en knusse momenten

Kinderen leren van de plaatjes, de letters en de woorden. Kunnen ze zelf lezen, dan is het goed om lekker te blijven oefenen en lezen. Maar kinderen vinden het ook heel leuk om voorgelezen te worden door papa of mama. Vooral de kinderen die nog niet zelf kunnen lezen. Voorlezen geeft kinderen een gevoel van geborgenheid. Bovendien zorgt het voor hele gezellige en knusse momenten samen. Die pakt niemand je meer af.

2. Meer tijd samen doorbrengen

Soms is het best lastig om goed je tijd te verdelen met je werk, het huishouden en de kinderen. Las daarom elke dag tijd in om samen een boek te lezen. Niet alleen voor de gezelligheid, maar het is ook goed om samen meer tijd door te brengen met je kind. Je kind vindt het fijn om te merken dat jij even een half uurtje of langer vrijmaakt om samen te lezen. Doe dat bijvoorbeeld aan het einde van de dag of wanneer ze naar bed gaan. Zo sluit je de dag positief en relaxt af.

5-Keer-waarom-gepersonaliseerde-boeken-leuk

3. Hoofdrol in je eigen boek

Weet je wat helemaal tof is? Een hoofdrol hebben in je eigen boek! In de boeken van Mijn Liefste Boek speelt elk kind de hoofdrol in een verhaal naar wens. Supertof, uniek en leerzaam! Je kunt zelfs in een aantal boeken twee hoofdpersonen en huids- en haarkleuren kiezen. De twee kinderen in dit verhaal kunnen broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes, vriendjes, vriendinnetjes of een tweeling zijn. Het is bijna echt en heel herkenbaar. Herkenning is fijn, want dat zorgt er gelijk voor dat kinderen aandachtig lezen en helemaal opgaan in het verhaal. 

De twee hoofdpersonen in het persoonlijke kinderboek ‘…. op Tijdreis’ zijn vindingrijk en beleven samen hele toffe avonturen. Het boek is een fantasievol verhaal over een reis terug in de tijd en bevat feiten over de historische periodes die de kinderen bezoeken. Onze meiden herkennen zich er volledig in, omdat ze altijd samen mooiste avonturen beleven. 

Het boek ‘Als … een vliegje was’ is een superleuk verhaal dat niet gerelateerd is aan een bepaalde gebeurtenis, maar is een verhaal dat op elk moment van de dag gelezen kan worden. Onze kids vinden het heel erg grappig om hun eigen naam te lezen in een boek en ervaren oprecht dat zij de hoofdrol spelen. Leuk om het enthousiasme te zien!

waarom-mijn-liefste-boek-gepersonaliseerde-boeken-leuk-zijn-5-keer

4. Ruime keuze boeken voor verschillende leeftijden

Kinderen van 0 tot 4 jaar die nog niet kunnen lezen, kunnen voorgelezen worden uit de gepersonaliseerde boeken uit hun leeftijdscategorie. Er zijn tevens boeken voor kinderen van 3 tot 8 jaar en van 5 tot 10 jaar. De gepersonaliseerde boeken groeien met de leeftijd en fases van je kindje mee, er zijn dus altijd leuke nieuwe titels toe te voegen aan je eigen gepersonaliseerde bibliotheek thuis. Er zijn bijvoorbeeld boeken te bestellen wanneer je wil dat je kindje stopt met een speen, wanneer je kind naar school gaat of wanneer er een broertje of zusje op komst is. 

waarom-gepersonaliseerde-boeken-leuk

5.  Gepersonaliseerd boek cadeau geven

Natuurlijk hoef je deze prachtige boeken niet alleen voor jezelf te houden, het is ook bijzonder en origineel om een gepersonaliseerd boek cadeau te geven. Bij een geboorte, wanneer een kindje grote broer of zus wordt, voor een kinderverjaardag, als aandenken voor de juf en klasgenootjes wanneer je kindje afscheid neemt op de peuterspeelzaal en ga zo maar door. Kortom, er is altijd een reden om een gepersonaliseerd boek weg te geven. Superleuk en persoonlijk!

Over Mijn Liefste Boek:
,,In al onze gepersonaliseerde kinderboeken speelt het kindje zelf de hoofdrol. Met het kind als uitgangspunt worden er fantastische, heel unieke verhalen verteld. In de gepersonaliseerde kinderboeken kan de haar- en huidskleur worden aangepast en kunnen er veel persoonlijke gegevens uit het dagelijkse leven van het kindje worden toegevoegd. Het is tevens een perfect cadeau-idee!”

>>> Meer leuke en interessante kinderboeken 

IMG_3330
IMG_3336

Eén reactie op “5 Keer waarom gepersonaliseerde boeken zo leuk zijn”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d