Met deze 5 tips krijg je je kind wél aan het lezen

In het digitale tijdperk van tegenwoordig is het best lastig om kinderen boeken te laten lezen. Toch weten we allemaal dat lezen juist zo goed is voor je brein en ontwikkeling. En om dit te stimuleren proberen we je graag op weg te helpen om kinderen meer boeken te laten lezen. Hoe? We delen de volgende tips om het lezen van boeken bij kinderen te stimuleren en leuker te maken. Met deze 5 tips krijg je je kind wél aan het lezen.

1. Elke maand een ander boek 

Kinderen vinden het leuk om naar iets uit te kunnen kijken. De toffe en goed gevulde boekenboxen van Hey Reader dragen bij aan het leesplezier van je kind. Je kunt, als je dat wenst, elke maand een nieuw boek ontvangen met een maandelijks abonnement. Maar je kunt ook kiezen voor een 3 maanden abonnement of een 6 maanden abonnement. En zelfs, vanaf volgend jaar, een 12 maanden abonnement.

De boekenbox bevat naast een prachtig geselecteerd boek (uitgekozen door een kinderboekenexpert) ook nog een superleeskalender met meer dan 60 magneetjes met motiverende lees-uitdagingen. Maar je krijgt ook een boekmagneetje van het te ontvangen boek en kunt zelfs je eigen leestijd plannen op de leeskalender. Een superleuk en vooral leerzaam extraatje! Je kunt de boekenbox trouwens ook eenmalig bestellen of laten bezorgen als cadeautje, zodat je andere kinderen ook kunt stimuleren om meer boeken te lezen. 

Extra tipje: er worden regelmatig online voorleesworkshops, met voice coach Maureen Kamphuis, georganiseerd. Zo leer je hoe je voorlezen tot leven brengt. Daarbij oefen je gelijk stemmetjes. Hoe leuk is dat!?

2. Lees boeken op eigen niveau 

Absoluut een belangrijk punt! Kinderen die boeken lezen die helemaal niet voor hun leeftijd geschikt zijn, gaan het lezen meestal niet leuker vinden. De boekenboxen zijn er al voor kids van 0 tot 9 jaar. Ze zijn allemaal geselecteerd en afgestemd op leeftijd en ontwikkeling. Zo ontvangen kinderen dus altijd een boek die past bij hun leeftijd, ideeën en fantasieën. Dit maakt het lezen juist zo leuk en herkenbaar voor ze.  

3. Duik als ouder ook vaker de boeken in

Want tja … voorbeeld doet volgen natuurlijk. Als je kind ziet dat jij ook regelmatig je rust pakt en lekker een boek gaat lezen, dan gaat je kind dit vanzelf ook vaker doen. Plan desnoods elke dag een leesmoment in. Al is het maar een half uurtje per dag. Pak er een kop thee met iets lekkers bij en het lezen wordt een fijn rustmomentje van de dag. 

4. Samen boeken lezen 

Is je kind nog heel jong, dan is het natuurlijk helemaal leuk om je kind voor te lezen. Want dat is de basis. Baby’s kun je al kennis laten maken met plaatjes en jouw verhaaltjes. De baby- en peuterboekjes van 0 t/m 3 jaar van Hey Reader zijn superleuk, want ze hebben voelelementen, schuifjes en flapjes. Kinderen die iets ouder zijn vinden het fantastisch om samen boeken te lezen met papa of mama. Lees je kind voor als hij of zij nog heel jong is en laat je kind zelf voorlezen als hij of zij daar al aan toe is. Dat vinden ze vaak erg leuk, draagt bij aan meer leesplezier en laat ze zelfs groeien in hun zelfvertrouwen en ontwikkeling. 

5. Voor het slapen nog even lezen 

Is je kind oud genoeg om zelf te lezen, laat hem of haar dan nog even een paar minuutjes lezen wanneer jij alvast naar beneden gaat. Spreek een aantal bladzijdes af voordat je kind moet gaan slapen. Dit geeft ze gelijk de nodige rust in het hoofd voor het slapen gaan en ze stimuleren hiermee gelijk de ontwikkeling. Plaatjes kijken is natuurlijk ook even fijn om je gedachten uit te schakelen voor het slapen gaan. Zolang het maar bijdraagt aan veel leesplezier. 

~ winactie VERLOPEN ~ We mogen een boekenbox weggeven speciaal afgestemd op jouw kleintje. Wat moet je doen? Geef een reactie in de comments onder dit artikel en laat weten waarom jij een boekenbox wilt winnen, good luck! De winnaar is bekend! Check de comments.

>>> Nog veel meer leuke en leerzame kinder(boeken)

>>> Meer boekentips en inspiratie

Lezen stimuleren? Met deze 5 tips krijg je je kind wél aan het lezen

8 reacties op “Met deze 5 tips krijg je je kind wél aan het lezen”

 1. Mijn zoontje van 3 is dol op boeken lezen, smorgens als hij opstaat, savonds voor het slapen gaan en er tussenin.
  Regelmatig gaan we samen naar de bibliotheek op zoek naar toffe boeken.
  Ook mijn dochter van 6 die vollop leert lezen, leest dagelijks boeken.
  Ook ik lees graag, dus ik ben blij dat dit doorgegeven wordt.
  Dus met een box vol boeken zullen we hier wel weten wat te doen.

 2. Mijn dochters van 12 en 9 jaar lezen graag en dan vooral ‘Het geheim van…..’
  Binnenkort weer boekenbabbels op de planning. Wie weet wel over een boek uit deze boekenbox. 🍀📚🤞🏻

 3. […] Lezen is leuk en belangrijk voor iedereen! Zeker voor kinderen is lezen en voorgelezen worden een must. Het helpt ze bij de groei en ontwikkeling en zorgt bovendien voor het nodige vermaak. En hoe gaaf is het wanneer kinderen zelf de hoofdrol spelen in hun eigen gepersonaliseerde boek? We gaan het je vertellen! 5 Keer waarom gepersonaliseerde boeken zo leuk zijn voor je kind(eren). […]

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: