4 Tips om je woning onderhoudsvrij te maken

4-tips-woning-onderhoudsvrij-maken-puurvangeluk

Een eigen woning hebben is heerlijk, je hebt een fijn eigen plekje. Maar het kent ook het nodige werk natuurlijk. Een woning heeft nou eenmaal onderhoud nodig en het keert zelfs regelmatig terug. Dus je moet zo nu en dan wel even aan de bak. Maar er zijn genoeg manieren te bedenken om dat op een handige manier aan te pakken. We geven 4 tips om je woning onderhoudsvrij te maken.

1. Goede dakbedekking

Wil je het dak van je huis onderhoudsvrij maken? Begin met goede dakbedekking! Misschien iets wat je niet bedenkt, omdat je het niet direct ziet, maar hier kun je zeker punten mee behalen als het gaat om een onderhoudsvrije woning. Er zijn verschillende materialen verkrijgbaar die onderhoudsvrij zijn en zelfs duurzaam. Denk bijvoorbeeld aan kunststof dakbedekking. Deze dakbedekking gaat jarenlang mee en zorgt ervoor dat je weinig omkijken hebt naar het onderhoud ervan. Ideaal voor grote hoogtes waar je moeilijk bij kunt komen zoals dakkapellen en garages.

photo-1511452885600-a3d2c9148a31

2. Kunststof gevelbekleding

Maak je huis onderhoudsvrij met kunststof gevelbekleding. Ideaal en het staat ook nog eens prachtig. Kunststof gevelbekleding kent vele voordelen:

  • je hoeft niet meer te schilderen
  • gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden
  • het is krasvast
  • weer-, corrosie- en chemicaliënbestendig
  • vuilafstotend
  • verkrijgbaar in vele kleuren en soorten

Bovendien hebben kunststof gevelpanelen van Plastica.nl een acrylaat toplaag, zijn leverbaar in vier standaard afmetingen en zijn PEFC gecertificeerd. Daarnaast is gevelbekleding kunststof standaard uitgevoerd volgens brandclassificatie Euroklasse B en biedt het optimale veiligheid.

photo-1503594384566-461fe158e797-2

 

3. Kunststof kozijnen

Je kunt heel eenvoudig je huis onderhoudsvrij maken met kunststof kozijnen. Houten kozijnen hebben een natuurlijke uitstraling en zien er mooi uit, maar kunststof kozijnen hebben veel minder onderhoud nodig. Je hoeft ze niet te schilderen, zijn gemakkelijk te reinigen en het ziet er ook nog eens superstrak uit. Bovendien zijn kunststof kozijnen duurzaam en een stuk voordeliger in de portemonnee dan houten kozijnen. En weet je wat zo fijn is, tegenwoordig zijn kunststof kozijnen ook  verkrijgbaar met een reliëf waardoor het bijna niet van houten kozijnen te onderscheiden is.

4. Onderhoudsvrije vloer

Een houten vloer in je woonkamer is prachtig, maar heeft regelmatig onderhoud nodig. Je moet ze eens in de zoveel tijd schuren en lakken om de vloer weer te laten leven. Wil je een onderhoudsvrije vloer in je huis? Kies dan bijvoorbeeld voor een PVC vloer of een plavuizen vloer. Tegenwoordig zijn deze materialen niet meer kil en koud, maar juist sfeervol en warm. Bovendien draagt het bij aan een onderhoudsvrij en duurzaam huis. Win win! Welke tips ga jij toepassen om je huis onderhoudsvrij te maken?

Meer interieur inspiratie >>>

photo-1578503439976-f0c1f7daf1cd

Eén reactie op “4 Tips om je woning onderhoudsvrij te maken”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: