4 Slimme tips om je interieurstijl aan te pakken

tips-interieurstijl-aanpakken-6-puurvangeluk.web

Ben je uitgekeken op je oude interieur en klaar om het een nieuwe look te geven? Of ga je verhuizen en wil je een nieuwe start maken met andere meubels? Met een paar kleine aanpassingen maak je al een groot verschil. Wij geven je in dit artikel 4 slimme tips om je interieurstijl aan te pakken

1. Breng je stijl in kaart

Het is heel belangrijk om vooraf te weten welke interieurstijl je mooi vindt. Breng je stijl in kaart en doe dit door een moodboard te maken om je inspiratie en ideeën een plekje te geven. Door verschillende kleuren en objecten met elkaar te combineren, komen de mooiste creaties tot leven. Het is vooral belangrijk je persoonlijke wensen en smaak te volgen. Ga niet te veel op trends af, maar kies je eigen sfeer en identiteit. Dat maakt het jouw (t)huis.

tips-interieurstijl-aanpakken-5-puurvangeluk.web

2. Less = more

Lekker cliché, maar het is zeker waar. Less is more! Focus je op accessoires die jij echt mooi vindt en neem deze op in je interieur. Werk bijvoorbeeld met een mooie blikvanger die de aandacht trekt, zonder dat je de hele vensterbank vol met accessoires zet. Zet bijvoorbeeld op de eettafel een mooie grote vaas met gekleurde bloemen en combineer de eettafel met een aantal verschillende stoeltjes. Dit geeft soms al voldoende sfeer in je interieur. Kies voor oneven aantallen wanneer je met accessoires in een groepje werkt. En probeer ook eens verschillende vormen met elkaar te combineren, zo creëer je een speels effect.

3. Recycling it is!

Iets moois hoeft niet altijd nieuw en/of duur te zijn! Ga na wat je allemaal al hebt, speur je oude rommelzolder af en wees creatief! Een likje verf kan heel veel doen op een versleten bijzettafeltje of sidetable. Hergebruik oude meubels en accessoires op een vernieuwende manier en mix het met nieuwe items voor een compleet andere look. Ga je liever wel voor een compleet nieuw interieur? Kijk dan eerst of je de spullen die je wilt vervangen kunt verkopen op bijvoorbeeld Marktplaats. Gun jouw unieke pareltjes een tweede leven! Bovendien kun je de opbrengst van de verkochte items weer gebruiken voor nieuwe accessoires of meubels. Op die manier hoef je niet flink in de buidel te tasten voor een compleet andere look en zijn andere mensen weer blij met jouw ‘oude’ spulletjes.

tips-interieurstijl-aanpakken-4-puurvangeluk.web

4. Nieuwe raambekleding

Een van de belangrijkste onderdelen om je interieur sfeer te geven, is raambekleding. Veel mensen vinden het misschien overbodig, maar met raambekleding geef je net dat extra warme sfeertje en een huiselijk gevoel. Wanneer jij in plaats van je rolgordijnen op maat bijvoorbeeld een shutter  voor je ramen hangt, creëer je al binnen no time een luxe uitstraling. Tip: kom eens uit je comfortzone en kies gordijnen in een kleur die je normaal niet zo snel kiest. Een olijf- of violetkleurig gordijn klinkt misschien gek, maar je zult verbaasd staan van het resultaat! Durf te mixen en te matchen voor een sfeervol interieur.

>>> 4 Tips om je woning onderhoudsvrij te maken 

tips-interieurstijl-aanpakken-3-puurvangeluk.web

4 Slimme tips om je interieurstijl aan te pakken

 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: